Premier League - 2023.10.22.

Szenvedve nyert Sheffieldben az MU

Szoros meccsen győzött a Sheffield United otthonában a Manchester United az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 9. fordulójában.

A sheffieldi mérkőzés első 25 perce meglehetősen eseménytelen volt, a hazaiak sikeresen megbirkóztak az MU támadásaival, s ha tehették, kontrákat vezettek. A 28. percben aztán megtört a jég, Scott McTominay előbb sután vette át Fernandes passzát, majd a lehulló labdát a hazai kapuba küldte 12 méterről  – Foderingham kővé dermedve figyelte a hálóba pattogó labdát. Hat perccel később a „vörös ördögök” skót középpályása a saját tizenhatosán belül kezezett – a megítélt tizenegyest Oliver McBurnie értékesítette. Az MU még így is előnnyel vonulhatott volna a szünetre, de Bruno Fernandes szabadrúgása a lécen csattant, így maradt a döntetlen.

A fordulás után máris gólt szerezhetett volna a Sheffield, de Norwood lövését védeni tudta Onana. Az idő előrehaladtával egyre inkább beszorította a „pengéket” Erik ten Hag együttese. Az 59. percben Rashford került gólhelyzetbe, de lövése fájdalmasan közel gurult el a hosszú sarok mellett. Nem sokkal ezután Amrabat döngette meg a kapufát, majd másodpercekkel később Fernandes bombája kerülte el a kaput. A 77. percben aztán csak beakadt egy átlövés, Diogo Dalot bombájába Foderingham csak beleérni tudott, hárítani nem. A hátralevő időt lepörgette az MU – sőt, Garnacho révén újabb gólt szerezhetett volna –, így győzelemmel adózott a szombati napon elhunyt legenda, Sir Bobby Charlton emléke előtt.

ANGOL PREMIER LEAGUE
9. FORDULÓ
Sheffield United–Manchester United 1–2 
(McBurnie 34. – 11-esből, ill. McTominay 28., Dalot 77.)

Szóljon hozzá!