Premier League - 2023.10.24.

Szon-gól és -gólpassz, nyert, és élre állt a Tottenham

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 9. fordulójának záró mérkőzésén a Tottenham Szon Hung Min és James Maddison góljával 2–0-ra legyőzte a Fulhamet.

Esélyeshez méltóan kezdett a hazai Tottenham, Szon Hung Min már a harmadik percben veszélyeztette a Fulham kapuját, Bernd Leno azonban hárította a jobb alsó sarokba tartó labdát.

A 36. percben már semmi sem mentette meg a vendégeket. A Tottenham az ellenfél térfelének közepén szerzett labdát, Richarlison Szon Hung Minhez passzolt, aki egy csel után védhetetlenül a hálóba lőtt. 1–0

Egy kis stat: A Tottenham új stadionjának 2019-es megnyitása óta Szonnak ez volt már az 50. gólja hazai pályán minden versenyt figyelembe véve. Ezen időszak alatt csak Mohamed Szalah és Harry Kane jutott el több találatig egy stadionban a PL játékosai közül.

Még a félidő vége előtt növelhette volna előnyét a Tottenham, de sem Destiny Udogie, sem Dejan Kulusevski lövése nem volt eredményes. Ellenben a második félidőben már jött az újabb hazai gól. Szon ezúttal az előkészítő szerepében jeleskedett, a befejező a nyáron érkező James Maddison volt. A két játékos között remek a kémia, amit mit sem igazol jobban, mint a közös dartsozós gólöröm.

A hajrában több gól már nem esett, a Tottenham továbbra is veretlen, és győzelmével ismét a tabella élére állt. 2–0

ANGOL PREMIER LEAGUE
9. FORDULÓ
Tottenham Hotspur–Fulham 2–0
 (Szon Hung Min 36., Maddison 54.)

Szóljon hozzá!