Liga BBVA - 2023.10.31.

Uzuni is betalált, de kikapott a Granada a Villarrealtól

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 11. fordulójának záró mérkőzésén a Villarreal 3–2-re győzött a Granada otthonában.

A Villarreal öt nyeretlenül megvívott bajnoki után győzött újra, nagyrészt köszönhetően annak, hogy az első félidőben a 18. és a 28. perc között háromszor is betalált – Gerard Moreno duplája után Alexander Sörloth révén is. Hiába kapott azonban tíz perc alatt hármat a Granada, a tabella utolsó előtti helyén álló házigazda perceken belül visszajött a mérkőzésbe, miután Ricard Sánchez szépítését követően a volt ferencvárosi támadó, Myrto Uzuni is eredményes volt.

A fordulás után a Granada nagyobb sebességfokozatra kapcsolt, ez viszont csak arra volt elegendő, hogy kiegyenlítse a labdabirtoklás arányát. A második félidőben a vendégek nem erőltették a támadásokat, egyetlen szünet utáni kapura lövésük egyben a meccs utolsó mozzanata volt. A hazaiak pedig ugyan kilencszer is próbálkoztak kapura lövéssel, de vagy nem találták el a kaput, vagy Filip Jörgensen, a vendégek kapusa védett – olykor bravúrral.

A Villarreal rossz sorozata véget ért, a Granadáé nem, immár zsinórban nyolcadik meccsén maradt  nyeretlen. 2–3

SPANYOL LA LIGA
11. FORDULÓ

Granada–Villarreal 2–3 (R. Sánchez 29., Uzuni 34., ill. G. Moreno 18., 23. – a másodikat 11-esből, Sörloth 28.)

Szóljon hozzá!