Európa Bajnokság - 2023.11.18.

1–1 a lengyel–cseh, Lewandowskiék a rájátszásban reménykedhetnek

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének E-csoportjában 1–1-es döntetlennel ért véget Lengyelország és Csehország találkozója, így eldőlt, hogy a lengyelek egyenes ágon nem jutnak ki a jövő évi kontinenstornára.

A képlet egyszerű volt a meccs előtt: ha a csehek nyernek, akkor a többi eredménytől függetlenül megszerzik a kvótát a jövő évi Európa-bajnokságra. A lengyeleknek mindenképpen nyerniük kellett, hogy maradjon esélyük az egyenes ági kijutásra.

A 38. percben Jakub Piotrowski megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Tomás Holes nagyszerűen futott el a bal oldalon, rávezette a védőkre a labdát, majd miután azok nem támadták meg, középre adott. Jindrich Sztanek még védett, de a kipattanóra érkezett Piotrowski, aki ziccerben nem hibázott.

A második félidő elején Tomás Soucek nagyon jól helyezkedett egy lecsorgó labdánál, és közelről tisztán a kapuba lőtt.

A kemény összecsapásoktól sem mentes ütközetben mindkét együttes előtt adódtak további lehetőségek, de a legnagyobb helyzetből sem született újabb gól, így maradt az 1–1.

Ezzel eldőlt, hogy a lengyelek biztosan nem jutnak ki egyenes ágon az Eb-re, ugyanakkor a rájátszásban még reménykedhetnek.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
9. FORDULÓ
E-CSOPORT
Lengyelország–Csehország 1–1 
(1–0)
Varsó. G: Piotrowski (38.), ill. Soucek (49.)
KORÁBBAN
Moldova–Albánia 1–1 
(0–1)
Chisinau. G:
 Baboglo (87.), ill. Cikalleshi (25. – 11-esből)

Szóljon hozzá!