Válogatott - 2023.11.15.

Szófiában rendezik a bolgár-magyart

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalosan megerősítette: Szófiában rendezik meg csütörtökön 18 órától a Bulgária–Magyarország Eb-selejtező mérkőzést, így lezárult a napok óta tartó variálás. 

„Az UEFA ma délelőtt arról tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy a bolgár szövetség kérésére Szófiában, zárt kapuk mellett rendezik meg a csütörtöki Európa-bajnoki selejtező mérkőzést. A találkozó magyar idő szerint 18 órakor kezdődik” ˜– olvasható az MLSZ közleményében.

A Magyar Labdarúgó-szövetség közleményében megjegyzi, példátlan, komolytalan és sportszerűtlen a bolgár szövetség viselkedése, de pont került a régóta húzódó ügy végére. 

Most azonban, hogy pár nappal a mérkőzés előtt teljes káosz alakult ki a helyszínnel kapcsolatban, már egyértelműen ki kell mondani: amit a rendező szövetség művelt az elmúlt hetekben, példátlan, teljes mértékben indokolatlan és súlyosan sportszerűtlen. Még egy családi nyaralást sem lehet így megszervezni, nemhogy egy komoly téttel bíró, emberek sokaságát érintő és milliókat érdeklő nemzetközi labdarúgó-mérkőzést. A bolgár szövetség lehetetlen helyzetbe hozta az UEFA-t és a magyar szövetséget is: kihasználva, hogy mindkét szervezet a sportszerűséget tartja szem előtt, és minden esetben arra törekszik, hogy a pályán dőljön el a továbbjutás kérdése” – folytatódik a közlemény.

A magyar szövetség leszögezi: „az MLSZ alkalmazkodik a döntéshez, a magyar csapat holnap elindul Szófiába, és csütörtökön pályára lépve a szurkolók távolból is érezhető támogatása mellett mindent megtesz azért, hogy kiharcolja az Európa-bajnokságra való kijutást”.

Meccs tehát lesz, a magyar válogatott pedig már egy szerzett ponttal is bebiztosítaná részvételét a 2024-es Európa-bajnokságon. Győzelem esetén az is biztossá válna, hogy csoportelsőként jut ki nemzeti együttesünk a németországi kontinensviadalra. 

 

 

Szóljon hozzá!