Premier League - 2023.11.28.

A 94. percben jött a Fulham győztes gólja

Hosszú idő után újra bajnokit nyert a Fulham: a londoniak hazai pályán 3–2-re verték meg a Wolverhamptont az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 13. fordulójának hétfő késő esti mérkőzésén.

A Fulham már a 7. percben vezetést szerzett, Alex Iwobi a balról középre passzolt labdát lőtte be közelről, de az előny nem tartott sokáig: a 22. percben Jean-Ricner Bellegarde ívelt be jobbról szép cselek után, és Matheus Cunhának közvetlen közelről már csak a kapuba kellett fejelnie a labdát.

A második félidő három, VAR-ral hitelesített büntetőt hozott: az elsőből Willian újra vezetést szerzett a hazaiaknak, a másodikból annak kiharcolója, Hvang Hi Csan újra egyenlítettaztán a 94. percben újra a londoniakon és Willianen volt a sor – a brazil második sikeres ítélet-végrehajtása győzelmet ért a hazai csapatnak.

A Fulham csupán egy pontot szerzett a megelőző négy fordulóban, bajnokit október hetedike óta most először nyert.

Egy kis stat: a Fulham kezdő tizenegyének korátlaga 30 év és 36 nap volt; ebben az idényben még nem kezdett idősebb csapat a Premier League-ben. Egészen 2014 áprilisáig kell visszalapozni ennél korosabb Fulham-tizenegyért; akkor a Hull City ellen 30 éves és 193 napos adatot produkált a londoni csapat. (Opta)

ANGOL PREMIER LEAGUE
13. FORDULÓ, hétfői mérkőzés
Fulham–Wolverhampton Wanderers 3–2 
(Iwobi 7., Willian 59., 90+4. – mindkettőt 11-esből, ill. Matheus Cunha 22., Hvang Hi Csan 75. – 11-esből)

Szóljon hozzá!