Serie A - 2023.11.13.

A gól hiányzott a római derbiről

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 12. fordulójának kora esti mérkőzésén, a Lazio–Roma összecsapáson, vagyis a római derbin nem csak nem bírtak egymással a felek, de még gólt sem szereztek az egyébként izgalmas meccsen.

Nagy elánnal kezdtek a felek, gyakorta megfordult a labda mindkét tizenhatoson belül, s egy-egy alkalommal a kapusoknak is védeniük kellett, ennek ellenére a gól nem volt igazán benne a játékban – az első félidőben a zúgó kapufát rúgó Luis Alberto révén a Lazióé volt a nagyobb gólszerzési lehetőség.

Fordulás után a helyzet annyiban változott, hogy már jóval többet volt a labda a Románál, ám José Mourinho csapata a második félidőt kaput eltaláló lövés nélkül hozta le, anélkül meg nehéz meccset nyerni – ráadásul a második 45 percben a Lazio is csupán egy kaput eltaláló lövést regisztrálhatott.

Ettől függetlenül lüktető, jó iramú összecsapást hozott a 181. Derby della Capitale, s „jó” derbihez illően az idő haladtával a feszültség is nőtt a pályán lévők között, a vége felé a játékmegszakítások között egyre többet foglalkoztak inkább egymással a felek, ám végül egyenlő létszámban fejezték be a csapatok a mérkőzést.

A római derbi végül tehát gól nélküli döntetlennel zárult – a két fél legutóbb közel négy éve ikszelt egymással, 2020. január 26-én 1–1-re végeztek, akkor tehát legalább esett két gól. 

OLASZ SERIE A
12. FORDULÓ

Lazio–Roma 0–0 

Szóljon hozzá!