Európa Bajnokság - 2023.11.22.

A hollandok is megszórták kicsit Gibraltárt

Franciaország 2–2-es döntetlent játszott Görögországgal, Hollandia 6–0-ra legyőzte Gibraltárt idegenben a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában a 10. (utolsó) fordulóban.

hollandok a 9. fordulóban Írország legyőzésével kivívták az Európa-bajnoki szereplést, így már tét nélkül léphettek pályára az utolsó fordulóban Gibraltár ellen.

A csoport utolsó helyezettje kilenc percig bírta ki Hollandia ellen kapott gól nélkül, ekkor Calvin Stengs lőtte a labdát a jobb alsó sarokba. Az első félidőben még két gólt szereztek a vendégek, előbb Mats Wieffer fejelt a bal alsó sarokba szögletből, majd Teun Koopmeiners volt eredményes. A fordulás után Stengs nyolc perc alatt még kétszer elszomorította a gibraltáriakat, a 0–6-os végeredményt pedig a Liverpool támadója, Cody Gakpo állította be.

A hollandokhoz hasonlóan a franciák is továbbjutóként játszottak Görögország vendégeként – már az is eldőlt korábban, hogy Didier Deschamps együttese biztos csoportelsőként végez. A francia csapat az első félidő végén szerezte meg a vezetést – Randal Kolo Muani kiszorított helyzetből bombázott a léc alá. A második félidő elején a hazai csapat Bakaszetasz szép kapáslövéssel kiegyenlített, öt perccel később Joanidisz révén már vezetett is. A görögök nem tudták begyűjteni a három pontot, Youssouf Fofana csodálatos távoli lövése után a labda a léc alá vágódott a 74. percben. 2–2

EB-SELEJTEZŐ, CSOPORTKÖR
10. (UTOLSÓ) FORDULÓ

B-CSOPORT
Görögország–Franciaország 2–2 (0–1)
G: 
Bakaszetasz (56.), Joanidisz (61.), ill. Kolo Muani (42.), Y. Fofana (74.)
Gibraltár–Hollandia 0–6 (0–3)
G: 
Stengs (10., 50., 62.), Wieffer (23.), Koopmeiners (38.), Gakpo (81.)

Szóljon hozzá!