Európa Bajnokság - 2023.11.17.

A spanyolok gyorsan elintézték idegenben Ciprust

Spanyolország válogatottja 3–1-re győzött Cipruson a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének csütörtöki játéknapján, és óriási lépést tett, hogy csoportelsőként jusson ki a kontinenstornára. A spanyolokhoz hasonlóan már biztos Eb-résztvevő Skócia a 93. percben szerzett góllal harcolt ki 2–2-es döntetlent Grúziában.

CIPRUS–SPANYOLORSZÁG 1–3

Vérbeli spanyolos góllal kezdődött a limassoli mérkőzés, Lamine Yamal 22 passzal felépített akció végén szerezte meg a vezetést a vendégeknek – közeli lövése előtt a kapust elfektetve, egy védőt leültetve.

Mikel Oyarzabal finom gurítással növelte az előnyt, majd az ő szögletét követően Joselu talált be közelről. A spanyol fesztiválhangulatot Oyarzabal sérülése valamelyest megtörte, a combizmát fájlaló Real Sociedad-játékost még a szünet előtt le kellett cserélni.

A második játékrészben Kosztasz Pileasz, a hazaiak egyik cserejátékosa szépített a szintén a kispadról érkező Haralambusz remek kiugratásából, de ennél többre nem futotta, a spanyolok 3–1-re megnyerték a mérkőzést, Ciprus pont nélkül zárta a selejtezősorozatot.

GRÚZIA–SKÓCIA 2–2

A grúzok már nem juthattak tovább, viszont biztosan ott lesznek a tavaszi Nemzetek Ligája-playoffban – úgy tűnt, szép győzelemmel hangolnak, de a utolsó pillanatokban kicsúszott a kezükből két pont.

Hvicsa Kvarachelia estében lőtte közelről a vezető gólt, Scott McTominay lapos lövéssel egyenlített a második félidő elején.

A második félidőben is Kvarachelia szerzett előnyt a hazaiaknak, a Napoli támadója szép lövéssel talált a vendégek kapujába, de a legvégén jött az újabb egyenlítés: a 86. percben becserélt Lawrence Shankland a 93. percben fejelt a kapuba.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
9. FORDULÓ

A-CSOPORT
Ciprus–Spanyolország 1–3 (0–3)
Limassol. G: Pileasz (74.), ill. Yamal (5.), Oyarzabal (22.), Joselu (28.)
Grúzia–Skócia 2–2 (1–0)
Tbiliszi. G:
 Kvarachelia (15., 57.), ill. McTominay (49.), Shankland (90+3.)

Szóljon hozzá!