Európa Bajnokság - 2023.11.20.

A spanyolok végeztek az A-csoport élén

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtező A-csoportjában a spanyolok 3–1-re legyőzték Grúziát, és ezzel az első helyen végeztek. A kijutást már korábban bebiztosító skótok nem bírtak a tartalékos norvégokkal.

Az A-csoportban a két továbbjutó kiléte már korábban eldőlt, viszont az utolsó fordulóra maradt a döntés, hogy Spanyolország vagy Skócia végez az első helyen.

Spanyolország–Grúzia

Gyors gólváltással kezdődött a meccs, Robin Le Normand és Hvicsa Kvarachelia talált be. A 27. percben érzékeny veszteség érte a spanyolokat, hiszen térdsérülés miatt le kellett cserélni Gavit, a Barcelona klasszisát.

A második félidőből tíz perc telt el, amikor Ferran Torres ismét megszerezte a vezetést a spanyoloknak. Majd eljött a 72. perc, és a spanyolok bebiztosították a győzelmet, méghozzá jelentős grúz segítséggel, hiszen Luka Locsosvili öngólt szerzett.

A vége 3–1, a spanyolok így az első helyen jutottak ki Németországba.

Skócia–Norvégia

A norvégoknál, akik rájátszásban sem vívhatják már ki az Eb-részvételt, sérülés miatt nem léphetett pályára Erling Haaland, és Martin Ödegaard sem volt a keretben. A skótok így jóval nagyobb eséllyel küzdhettek a győzelemért.

A 2–2-es első félidő után a második játékrészben Stuart Armstrong megszerezte a vezetést a hazaiaknak, éppen akkor, amikor a másik meccsen Ferran Torres is betalált.

Azonban a hazaiak nem bírták megtartani az előnyt, mert a hajrában Mohamed Elyounoussi egyenlített – 3–3 lett a vége.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, 10. FORDULÓ
A-CSOPORT
Spanyolország–Grúzia 3–1 
(1–1)
Valladolid. G: 
Le Normand (4.), Ferran Torres (55.), Locsosvili (72. – öngól), ill. Kvarachelia (10.)

Skócia–Norvégia 3–3 (2–2)
Glasgow. G: 
McGinn (13. – 11-esből), Östigard (33. – öngól), S. Armstrong (59.). ill. Dönnum (3.), Strand Larsen (20.), Elyounoussi (86.)

Szóljon hozzá!