Európa Bajnokság - 2023.11.14.

Bolgár–magyar: lengyel játékvezető dirigál, ha lesz meccs

A bolgár–magyar meccsre vonatkozó stadionmizéria miatt kevesebb mint 72 órával a kezdés előtt még mindig nem tudni, hogy lesz-e egyáltalán meccs csütörtökön, vagy sem, és ha igen, akkor hol, ám hétfő estére azért már kiderült: ha a magyar válogatott csütörtökön pályára lép Bulgáriában, akkor lengyel játékvezetője lesz az Eb-selejtezőnek.

Egészen elképesztő, hogy már három nap, azaz 72 óra sincs hátra csütörtök este 18.00 óráig, amikor el kéne kezdődnie a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőnek, ám egyelőre még azt sem tudni, hogy hol lesz a találkozó Bulgárián belül. Ez különösen elkeserítő annak fényében, hogy a magyar válogatott több mint 50 év után harcolhatja ki ismét az egyenesági kijutást egy Európa-bajnokságra. Mindenesetre hétfő este egy dolog biztossá vált: kiderült, ki lesz a játékvezető, ami kétségtelen, hogy fontos, ám jó lenne, ha most már kiderülne, lesz-e egyáltalán mérkőzés…

Mindenesetre az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján megjelentek szerint lengyel bírói csapat kapott megbízást a csütörtök este valahol Bulgáriában lejátszandó mérkőzésre. Daniel Stefanski vezetőbíró munkáját partjelzőként Dawid Golis és Michal Obukowicz segíti majd, negyedik játékvezetőként pedig Wojciech Myc működik közre – ha minden a tervek szerint alakul.

A 46 éves Stefanski korábban két alkalommal vezetett a magyar válogatottnak: először tíz éve, 2013 októberében, amikor Nikolics Nemanja két góljával 2–0-ra győztünk Andorra ellen vb-selejtezőn – ez volt a lengyel első felnőttválogatott meccse. Két éve, 2021 nyarán pedig a Szusza Ferenc Stadionban rendezett, Írország ellen gól nélkül záruló felkészülési mérkőzésen dirigált a mieinknek. Klubszinten egyszer fújt magyar csapatnak, tavaly októberben, amikor a Ferencváros az Európa-liga csoportkörében 2–1-re legyőzte a Crvena zvezdát a Groupama Arénában.

A bolgár válogatottnak egy alkalommal vezetett mérkőzést, amikor 2018 szeptemberében Bulgária 1–0-ra megverte Norvégiát a Nemzetek Ligája C-divíziójában.

Szóljon hozzá!