Európa Bajnokság - 2023.11.21.

Csehország is kint van, Albánia csoportelső

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének E-csoportjában az utolsó fordulóban Csehország 3–0-ra legyőzte Moldovát, így kijutott az Eb-re, míg Albániának a Feröer elleni 0–0 is elég volt, hogy kiharcolja a csoportelsőséget.

 

Csehország–Moldova 

A csoport legnagyobb téttel bíró találkozóján Moldovának kötelező volt a győzelem, hogy kijuthasson az Eb-re, míg a csehek egy döntetlennel is megelégedhettek volna. 

Ennek megfelelően izgalmakkal teli találkozót láthattunk, ahol már a 14. percben gól született. David Doudera hihetetlen sebességgel hajrázott a labdáért, amelyet meg is szerzett, majd higgadtan a bal alsóba lőtt.

A folytatásban rengeteg helyzetet alakítottak ki a felek mindkét oldalon, de nem sikerült ezeket pontosan befejezniük. Az 55. percben a vendégek a saját dolgukat is megnehezítették, Vladyslav Baboglo kiállítása miatt ugyanis emberhátrányba kerültek. A csehek a 72. percben ezt gólra tudták váltani, amikor Tomás Chory szögletből a kapuba fejelt , majd a hajrában tovább növelték előnyüket Tomás Soucek révén, amivel 3–0-s győzelmet arattak, biztossá téve Eb-szereplésüket.

Albánia–Feröer 

Az albánoknak a csoportgyőzelem megszerzése reményében léptek pályára Feröer ellen, amihez nem volt szükség extra játékra. Azt semmiesetre sem mondhatjuk, hogy a hazaiak ne próbálkoztak volna megnyerni a találkozót, egész mérkőzésen nyomást helyeztek a vendégek kapujára, de egyik helyzetüket sem tudták gólra váltani.

A feröerieknek is megvoltak a lehetőségeik, hogy ugyan csoportutolsóként, de győzelemmel távozhassanak Tiranából, de helyzeteikből még a kaput sem sikerült eltalálniuk. A gól nélküli döntetlennel Albánia bebiztosította a csoportgyőzelmét, amivel a selejtezők egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta.

EB-SELEJTEZŐK, CSOPORTKÖR
10. (UTOLSÓ) FORDULÓ
E-CSOPORT
Csehország–Moldova 3–0 
(Doudera 14., Chory 72., Soucek 90.)
Albánia–Feröer 0–0

Szóljon hozzá!