Ligue 1 - 2023.11.25.

Donnarumma óriási hibáját öt góllal ellensúlyozta a PSG

A Paris Saint-Germain sorozatban a hatodik mérkőzését is megnyerte a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1): a párizsiak hazai pályán 5–2-re verték a Monacót a péntek késő esti rangadón.

Goncalo Ramos közelről, a Philipp Köhn kapusról kipattanó labdát beemelve szerezte meg a vezetést a párizsiaknak négy perccel később odaát Gianluigi Donnarumma rivális kollégájánál is nagyobbat hibázott – flegmán készült előrerúgni a labdát, eladta, és Minamino Takumi berúgta.

A PSG a szünet előtt újra előnybe került: Ousmane Dembélé harcolt ki tizenegyest, Kylian Mbappé nagy erővel be is rúgta – a párizsi klasszis nem ünnepelt látványosan, elvégre egykori csapatának talált be.

A második félidőre is maradtak gólok bőségesen: a 70. percben Dembélé parádés labdaátvételt követően óriási lövést küldött a hálóba nagyon éles szögből – ez volt az első gólja a PSG-ben a nyári érkezése óta – aztán hogy ne hiányozzon a távoli találat sem, Vitinha a 16-os előteréből kanyarított a kapu bal oldalába.

Folarin Balogun a leshatárról kiugorva szépített, de a végeredményt nem ő, hanem Randal Kolo Muani állította be a 96. percben: a csereként beálló PSG-csatár közelről lőtte be az ötödik hazai gólt.

FRANCIA LIGUE 1
13. FORDULÓ, pénteki mérkőzés
PSG–Monaco 5–2
 (G. Ramos 18., Mbappé 39. – 11-esből, O. Dembélé 70., Vitinha 72., Kolo Muani 90+6., ill. Minamino 22., Balogun 75.)

Szóljon hozzá!