Liga BBVA - 2023.11.13.

Győzött a Barca, megszakadt Lewandowski hatmeccses gólcsendje

A Barcelona hazai pályán 2–1-re legyőzte az Alavést, míg a Sevilla 1–1-es döntetlent játszott a Real Betisszel vasárnap, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga) 13. fordulójában.

BARCELONA–ALAVÉS

A bajnokságban tizennegyedik helyen álló Alavés úgy utazott a harmadik Barcelona otthonába, hogy legutóbb 2016-ban tudott nyerni ellene, azóta tízszer vereséget szenvedett, s mindössze kétszer ért el döntetlent. 

Nem is indíthatták volna jobban a találkozót a vendégek, hiszen a Barcelona középkezdését követően  szinte rögtön labdát szereztek, gyorsan felvezették a támadást, majd kijátszották a meglepett, álmos Barca-védelmet: Javi López bal oldali lapos beadása megtalálta a 19 esztendős Samu Omorodiont, aki az ötös vonaláról magabiztosan gurított a kapuba. A hazaiak, noha labdabirtoklásban domináltak, nem igazán találták a „fogást” vetélytársukon, a félidőig maradt az 1–0-s Alavés-előny.

A második felvonást kiválóan nyitották a katalánok, az 52. percben Jules Koundé jobb oldali beadását a visszafelé mozgó Robert Lewandowski csodálatosan fejelte 11 méterről, a hosszúba (1–1). A lengyel klasszis a találatával megszakította a hat mérkőzés óta tartó gólcsendjét – a mostani idényben most szerzett gólt hatodik alkalommal. 

A Barcelona ezt követően átvette az irányítást, és noha az akciógól nem jött össze, büntetőhöz jutott az együttes, amelyet Lewandowski értékesített a 77. percben. Mint kiderült, ezzel beállította a 2–1-es végeredményt.

Szóljon hozzá!