Bajnokok Ligája - 2023.11.8.

Haaland-dupla, a City és a Leipzig is továbbjutott

A Manchester City otthon 3–0-ra megverte a Young Boyst, az RB Leipzig pedig 2–1-re nyert a Crvena zvezda vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, a G-csoportban.

 

A kettészakadt G-csoportban a két nagyágyú játszott az eddig gyengébben szereplőkkel: az első három meccsen egy pontot gyűjtő Young Boys a Manchester City otthonába látogatott, míg az eddig szintén csak egyetlen döntetlent kiharcoló Crvena zvezda az RB Leipziget látta vendégül.

MÁR A PIROS LAP ELŐTT LERENDEZTE A YOUNG BOYST A CITY

A BL-címvédő angolok hamar bekezdtek a svájciak ellen, több veszélyes helyzetet kialakítottak. A 19. percben egy elkésett becsúszás után a berni Sandro Lauper sárga lapot kapott. Alapesetben erről nem emlékeznénk meg egy összefoglalóban, ám a Young Boys középpályása vitathatatlanul a mérkőzés negatív hőse lett. Nem sokkal később összehozott ugyanis egy tizenegyest, amelyet Erling Haaland értékesített, és itt még nem volt vége…

A továbbra is fölényben futballozó City növelte előnyét, a szünet előtt Phil Foden talált be Jack Grealish passza nyomán, majd a második félidő elején Haaland jutott labdához a tizenhatosnál, majd nagyszerű lövést küldött a bal felsőbe.

A norvég újabb találata után pár perccel Lauper ismét csúnyán elszámolta magát egy becsúszásnál, amiért megkapta a második sárgáját, az alapból haloványan futballozó Young Boys pedig így még inkább alárendelt szerepben volt kénytelen futballozni – igaz, sikerült kihúznia újabb kapott gól nélkül.

BEVETTÉK BELGRÁDOT A LIPCSEIEK

Gulácsi Péter a kispadról nézte végig, ahogyan együttese, az RB Leipzig Belgrádban is megveri a Crvena zvezdát. A szerb klubra kiszabott UEFA-büntetés miatt néhány szektorral kevesebb lehetett megnyitva, de így is félelmetes hangulat uralkodott a Rajko Mitics Stadionban, ahol 45 ezren szurkoltak.

Sokat nem kellett várni az első gólra: Xavi Simons a nyolcadik percben kilőtte tizenötről a bal felsőt. A vezetés megérdemelt volt, a lipcseiek az egész félidőben jobbnak mutatkoztak, mint jóval bizonytalanabbul és több hibával játszó ellenfelük.

A szünet után ahogyan teltek-múltak a percek, úgy kellett egyre jobban kinyílnia a szerb csapatnak, amely ebből kapta a második gólt: egy kontratámadás során Lois Openda kapott kiváló labdát Xaver Schlagertől, faképnél hagyta védőjét, majd a kapuba lőtt. Végül azonban csak eggyel nyertek a németek: kis szöglet után Kaku Guélor Kanga ívelt középre, Benjamin Henrichs pedig ügyetlen mozdulattal a saját kapujába juttatta a labdát.

A mérkőzésen Willi Orbán sem játszott, mivel térdsérülése után lábadozik.

Győzelmének köszönhetően a Manchester City és az RB Leipzig is ott lesz a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Young Boys és a Crvena zvezda már csak a tavaszi El-folytatásért mérkőzhet meg egymással.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

G-CSOPORT
Manchester City (angol)–Young Boys (svájci) 3–0 (Haaland 23., 51. – az elsőt 11-esből, Foden 45+1.)
Kiállítva: Lauper (53., Young Boys)
Crvena zvezda (szerb)–RB Leipzig (német) 1–2 (Henrichs 81. – öngól, ill. Simons 8., Openda 77.)

Szóljon hozzá!