Liga BBVA - 2023.11.13.

Hátrányból fordított az Atlético, legyőzte a Villarrealt

Az Atlético Madrid hazai pályán 3–1-re legyőzte a Villarrealt vasárnap, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga) 13. fordulójában.

A negyedik helyen álló Atlético Madrid a tizennegyedik Villarrealt fogadta. Érdekesség, hogy a két csapat legutóbbi négy mérkőzéséből háromszor 2–2 lett a végeredmény, míg egyszer a Villarreal diadalmaskodott, 2–0-ra. Ezúttal is a „sárga tengeralattjáró” kezdett jobban, a 20. percben a kipattanó a 12 méterrel a kapu előtt gyakorlatilag szabadon helyezkedő Gerard Moreno elé került, aki egyből a hálóba vágta a labdát (0–1).

Az első félidő végén érkezett a válasz, Antoine Griezmann tizenhatoson belülről, balról laposan beadott labdája a teljes Villarreal-védelmen átjutott, a jobb oldalon Axel Witselt találta meg, aki közelről nem hibázott (1–1).

A második félidőben a „matracosok” jóval több helyzetet alakítottak ki, és ennek a 80. percben meg is lett az eredménye, Griezmann gyönyörű összjátékot követően szerzett gólt. A 3–1-es végeredményt aztán Samuel Lino állította be öt perccel később – Diego Simeone csapata 2021 februárja után nyert ismét a Villarreal ellen, ezzel együtt fontos három pontot szerzett.

SPANYOL LA LIGA
13. FORDULÓ
Atlético Madrid–Villarreal 3–1 (Witsel 45+1., Griezmann 80., Lino 85., ill. Gerard Moreno 20.)

Szóljon hozzá!