Európa Bajnokság - 2023.11.19.

Horvát siker Rigában, walesi döntetlen Jerevánban

Örményország 1–1-es döntetlent játszott Wales ellen, míg Horvátország két korai góllal nyert Lettországban az Eb-selejtező D-csoportjában a 9. fordulóban.

ÖRMÉNYORSZÁG–WALES

A két csapat előző találkozóját Örményország 4–2-re megnyerte a két gólt és egy gólpasszt jegyző Lukasz Zelarajannak (Lucas Zelarayán) köszönhetően. A 31 éves, Argentínában született örmény csatár ezt a meccset is jól kezdte, és a hatodik percben a tizenhatosról a jobb alsó sarokba talált, megszerezve a vezetést a hazaiaknak.

Két perccel később máris egyenlíthetett volna Wales, David Brooks már csak a kapussal állt szemben, azonban lövése a kapu fölé szállt. A félidő hajrájában Nair Tiknizjan öngóljával egyenlített a szigetországi csapat.

A második félidőben a hazaiak voltak kedvezményezőbbek, egyszer még a keresztlécet is eltalálták, gól azonban nem született, így maradt az 1–1-es döntetlen.

LETTORSZÁG–HORVÁTORSZÁG

Az elmúlt két mérkőzésén vereséget szenvedő Horvátország győzelmi kényszerben lépett pályára Lettországban. Ehhez mérten Lovro Majer már a hetedik percben megszerezte a vezetést a vendégeknek.

Nem sokkal később az össze-vissza pattogó labda Andrej Kramaric elé került, aki kapásból a jobb alsó sarokba talált, megduplázva a horvátok előnyét a 16. percben. A kétgólos előny birtokában Horvátország nyugodtabban játszott, a lettek az egész mérkőzés alatt csak egyszer próbálkoztak kapura lövéssel.

A hosszabbításban Marco Pasalic eresztett el szép lövést, de a bal kapufa megmentette a hazaiakat az újabb góltól. Horvátország magabiztos játékot mutatva 2–0-ra győzött, és Walest megelőzve feljött a csoport második helyére. Ezzel együtt biztossá vált, hogy Örményország nem jut ki egyenes ágon az Eb-re.

Az utolsó fordulóban Horvátország Örményországot fogadja, míg Wales a már biztosan kijutó Törökországgal csap össze.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
9. FORDULÓ
D-CSOPORT
Örményország–Wales 1–1 (1–1)
Jereván. G: Zelarajan (6.), ill. Tiknizjan (45+2. – öngól)
Lettország–Horvátország 0–2 (0–2)
Riga. G: Majer (7.), Kramaric (16.)

Szóljon hozzá!