Ligue 1 - 2023.11.26.

Ikszelt a Marseille, három góllal nyert a Lens

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 13. fordulójában a Lens háromgólos győzelmet aratott a Clermont otthonában, a szombati játéknap esti találkozóján pedig döntetlen született a Strasbourg és az OM között.

A Lens Elye Wahi fejesével szerzett vezetést a kieső helyen álló Clermont otthonában a 11. percben. A 20 éves csatár előtt később is adódott lehetőség, de újabb gólt nem szerzett, sőt a félidő hajrájában rövid időn belül két sárga lapot is kapott, így idő előtt kellett elhagynia a pályát.

A hazaiak sem tudtak higgadtak maradni, ugyanis Alidu Seidu középhátvédet és Pascal Gastien vezetőedzőt is kiállította a játékvezető.

A tíz tíz elleni játék a vendégeknek feküdt jobban, Adrien Thomasson az ötvenedik percben kihasznált egy védelmi hibát, és megszerezte a Lens második találatát. A 0–3-as végeredményt a csereként beálló Wesley Said állította be a 82. percben.

A Lens sorozatban hetedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen, és 19 pontjával a hatodik helyen áll, míg a Clermont maradt a 17.

FRANCIA LIGUE 1
13. FORDULÓ
Clermont–Lens 0–3
 (Wahi 11., Thomasson 50., Said 82.)
Kiállítva: Seidu (45+2.), ill. Wahi (45+2.)
Strasbourg–Olympique Marseille 1–1 (Emegha 6., ill. Clauss 27.)

Szóljon hozzá!