Serie A - 2023.11.28.

Magabiztosan verte meg a Bologna a Torinót

A Bologna otthon 2–0-ra legyőzte a Torinót, míg a Verona 2–2-es döntetlent játszott a Leccével az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 13. fordulójának hétfői játéknapján.

BOLOGNA–TORINO

A 18. percben Nikola Vlasics rendkívüli erővel rúgta a labdát a hálóba, ám az előnyt nem sikerült megszereznie a vendégeknek, a VAR elemzése után ugyanis les miatt nem adták meg a találatot. Ezt követően igen eseménytelenül alakult a mérkőzés, de a fordulás már több izgalmat hozott.

Az 56. percben a Torino kapusa, Luca Gemello kijött a kapujából, de nem sikerült szerelnie Giovanni Fabbiant, aki üres kapura guríthatta be a labdát. A hosszabbításban Joshua Zirkzee alakította ki a 2–0-s végeredményt.

VERONA–LECCE 

A csapatok már a meccs kezdetétől látványos focit játszottak, és a 30. percben meg is született az első gól. Rémi Oudin egy labdaszerzést követően több mint 20 méterről küldte gyönyörűen a kapu bal felső sarkába a labdát, amivel előnyhöz juttatta a Leccét. A jelenleg kieső helyen álló veronaiak azonban nem hátráltak meg, és még a fordulás előtt Cyril Ngonge góljával egyenlítettek.

A második félidőben már sokkal dominánsabbnak tűntek a hazaiak, ám a Lecce újfent előnybe került. A 69. percben Joan González rúgott nagyon szép, távoli gólt. A Verona azonban ezt követően sem lassított, aminek meg is lett az eredménye: Milan Djurics a pontosan középre ívelt labdát fejelte a vendégek kapujába a 78. percben, kiharcolva a 2–2-es döntetlent.

OLASZ SERIE A
13. FORDULÓ
Verona–Lecce 2–2 
(Ngonge 41., Djurics 78., ill. Oudin 30., J. González 69.)
Bologna–Torino 2–0 (Fabbian 56., Zirkzee 90+3.)

Szóljon hozzá!