Ligue 1 - 2023.11.12.

Mbappé-mesterhármas, rangadót nyert, és élen a PSG

A Paris Saint-Germian 3–0-ra győzött a Reims vendégeként a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának szombati játéknapján, és a tabella élére állt. Késő este a Le Havre – soraiban Loic Negóval – 0–0-ra végzett hazai pályán a Monacóval.

A PSG számára ideálisan kezdődött a mérkőzés: a 3. percben Ousmane Dembélé jobb oldalról keresztbe ívelt labdáját Kylian Mbappé kapásból, remek mozdulattal a hosszú alsó sarokba bombázta, 0–1.

Nem Mbappé volt a párizsiak egyetlen kulcsembere ezen a mérkőzésen: a Reims sokat támadott, és bizony Gianluigi Donnarummának nemegyszer kellett nagyot védenie.

Nem véletlen, hogy a párizsiak bizonyos értelemben fellélegzésként élték meg az 59. perc eseményeit: egy ellentámadás végén Mbappé ügyes testcsellel megzavarta védőjét, így őrizetlenül érkezhetett Carlos Soler középre lőtt labdájára, és közelről be is pofozta a kapuba, 0–2.

S még nem volt vége a bemutatónak: a 82. percben megint a saját kapujuktól, hazai szöglet után lódultak meg a párizsiak, ezúttal a csereként beálló Bradley Barcola volt a felszolgáló, Mbappé pedig egyből a hálóba vágta a középre lőtt labdát, 0–3. 

A kiváló napot kifogó Mbappénak volt egy kapufája is a hajrában, a mesternégyes tehát elmaradt – a győzelem azonban nem, a PSG újra vezeti a tabellát.

FRANCIA LIGUE 1
12. FORDULÓ, szombati mérkőzések
Reims–PSG 0–3
 (Mbappé 3., 59., 82.)
Le Havre–Monaco 0–0

Szóljon hozzá!