Premier League - 2023.11.16.

MU: távozik a klub vezérigazgatója, érkezik az Ineos

Az angol Premier League-ben szereplő Manchester United hivatalos  honlapján közölte: az év végén tizenhat év után távozik a klubtól a vezérigazgató, Richard Arnold.

A klub bejelentése arra is kitér, hogy a távozó vezető helyét a klub jogtanácsosa, Patrick Stewart veszi át ideiglenes jelleggel, míg a klub megtalálja Arnold végleges utódját.

Minden jel szerint egyébként az új végleges vezérigazgató már a leendő új többségi klubtulajdonos, a Sir Jim Ratcliffe tulajdonolta Ineos cégcsoport embere lesz. Az Ineos egyébként éppen a napokban készül arra, hogy véglegesítse azt az  1.25 milliárd font értékű tranzakciót, amellyel a klub tulajdonosi szerkezetébe bevásárolja magát. A BBC szerint egyébként az Ineos érkezését a novemberi válogatott szünet alatt jelentheti be a klub, s további hat-nyolc hétig is eltarthat, amíg a Premier League is jóvá hagyja az üzletet.

„Óriási megtiszteltetés volt tizenhat éven át szolgálni ezt a nagyszerű futballklubot. Az eltelt évek során voltunk fenn és voltunk lenn is, ami állandó volt, az a dolgozóink és a szurkolóink elkötelezettsége a klub iránt. Mindenkinek köszönöm az elmúlt éveket, akivel együtt dolgozhattam” – idézi a közlemény a távozó Arnoldot.

Az Arnold helyére ideiglenes jelleggel érkező Stewart 2006 óta dolgozik a klubnál, többek között ő képviseli a Unitedet az Európai Labdarúgóklubok Szövetségében (ECA) és általános jogtanácsosként segíti a klubot különböző jogi ügyekben.

Szóljon hozzá!