EL - 2023.11.10.

Nagyot hajrázott a Liverpool, de kikapott Toulouse-ban

Oda a Liverpool százszázalékos mérlege a labdarúgó Európa-ligában: a „vörösök” 3–2-re kikaptak a Toulouse vendégeként csütörtök este. Szoboszlai Dominik a második félidőt töltötte a pályán Jürgen Klopp csapatában.

A két csapat két héttel ezelőtti meccsét 5–1-re megnyerő Liverpool kis híján már a 4. percben előnybe került Toulouse-ban, de Joe Gomez fejesénél a lécen csattant a labda. A tartalékosan felálló angol csapat jelentős fölényben játszott, többnyire liverpooli lábakon járt a labda, a hazaiak egyetlen reménye a hibátlan védekezésre épülő kontrajáték volt – mégis ők szerezték meg a vezetést.

A 35. percben Kosztasz Cimikasz könnyelműen cselezni próbált a saját térfele közepén, Aron Dönnum erőszakosan letámadta, elvette tőle a labdát, megindult a kapu felé, és 13 méteres lövése Jarell Quansah lábán megpattanva a hálóban kötött ki. 1–0 

A második félidőre beállt Szoboszlai Dominik, Mohamed Szalah és Trent Alexander-Arnold is, de továbbra is a TFC taktikája bizonyult gyümölcsözőnek. Thijs Dallinga már az 50. percben a kapuba talált, de a bolgár játékvezető akkor még szabálytalanságot látott.

Az 58. percben aztán már mindent rendben talált Georgi Kabakov: a toulouse-i letámadók ezúttal Luis Díazt hálózták be, Sierro beadta az elvett labdát, és Dallinga fordulás után laposan a hosszú sarokba lőtt. 2–0 

Kisvártatva Dallinga megint lőtt egy gólt, csakhogy a passzt adó Niklas Schmidt lesen volt – már másodszor ünnepeltek hiába a hazaiak.

A 74. percben az időközben Darwin Núnezt is becserélő liverpooliak örülhettek, persze csak visszafogottan: egyrészt a góljukat egy hazai játékos, Cristian Casseres hozta össze – a balról középre fejelt labda a hátáról pattant a kapuba –, másrészt csak a szépítésre volt elég, öngól, 2–1.

És két perccel később megint kettővel vezetett a rendkívül lelkes hazai csapat! A 76. percben szépen átforgatott támadás végén Frank Magri érkezett a legjobbkor a röviden kiütött labdára a hosszú oldalon, és laposan a hálóba bombázott, 3–1. 

A 81. percben bejött Diogo Jota is a „vörösökhöz”, a portugál át is kígyózott a francia védelmen a 89. percben, szép lövéssel egygólosra csökkentve a hátrányt, 3–2. 

Nem volt még vége: a ráadás nyolcadik percében Quansah közelről a kapuba bombázott, a játékvezető elsőre megadta a gólt, ám a VAR-ozás után érvénytelenítette, miután a tűzijáték során Alexis Mac Allister kezét is érintette a labda – a Liverpool három győzelem után tehát kikapott.

Szóljon hozzá!