Ligue 1 - 2023.11.4.

Nem okozott gondot a Montpellier a PSG-nek

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 11. fordulójának nyitómérkőzésén a Paris Saint–Germain 3–0-ra legyőzte a Montpellier-t.

A Montpellier az elmúlt kilenc alkalommal csupán egyszer tudta megszorongatni a PSG-t, 2021-ben a Francia Kupában, de tizenegyesek után akkor is a párizsiak örülhettek. Ezúttal is jól kezdett Luis Enrique csapata, ugyanis egy gyönyörű támadás végén Li Kang In góljával már a tizedik percben vezetést szereztek a hazaiak. Asraf Hakimi indította az akciót a jobb oldalán, a marokkói megverte a védőjét, majd középre tette a labdát, Kylian Mbappé átlépte, Li Kang In pedig egy átvétel után ballal a kapu jobb felső sarkába helyezte a labdát.

Az első félidőben hiába birtokolta többet a labdát a PSG, a gólon kívül csak egyszer tudta veszélyeztetni a vendégek kapuját. Ousmane Dembélé mutatott be szép szólót, de lövését Benjamin Lecomte hárítani tudta.

A második játékrészben aztán érvényesítette a papírformát a hazai csapat. Az 58. percben ismét Dembélé volt az egyik főszereplő, a francia szélső fiatal honfitársát, Warren Zaire-Emeryt találta meg, aki a rövidre bombázta a labdát. 0–2

Szűk tíz perccel később le is zárta a meccset a PSG. Hakimi kapott jó kiugratást a jobb oldalon, a világbajnok francia visszajátszotta a labdát az érkező Vitinha elé, a portugál pedig 15 méterről kapásból a jobb alsó sarokba helyezte a labdát, ezzel beállítva a 3–0-s végeredményt.

FRANCIA LIGUE 1
11. FORDULÓ
PSG–Montpellier 3–0 
(Li Kang In 10., Zaire-Emery 58., Vitinha 66.)

Szóljon hozzá!