Bajnokok Ligája - 2023.11.30.

Nem született gól Münchenben, nyílt a végjáték!

A Bayen München gól nélküli döntetlent ért el hazai környezetben az FC Köbenhavn ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában az A-fordulóban.

Nem hozott látványos futballt a müncheni mérkőzés első félideje, a dánok hermetikusan lezárták a kapujuk előtti területet, s a kontrázásra építettek, míg a hibátlan mérleggel álló Bayern abban a reményben gurigázott, hogy előbb-utóbb csak hibázik a Köbenhavn hátsó alakzata. A statikus játék ellenére két nagyobb lehetőség így is összejött: a 27. percben a Manchester United ellen győztes gólt szerző Bardghji tizenkét méterről lőtt a kapu mellé, majd három perccel később Müller közeli fejesét tornázta ki óriási bravúrral Kamil Grabara.

A szünet után Goncalves 20 méterről leadott lövése ment el centikkel Neuer kapuja mellett, majd a korábban látott mederben csordogált a játék – a Bayern többször is beszorította a dán csapatot a saját 16-osára, de nem tudta feltörni a vendégreteszt. Egy óra játék után megélénkült a meccs, előbb Asuri lövését kellett védenie Neuernek, majd Kane tornáztatta meg Grabarát a másik oldalon. A Köbenhavn lengyel kapusa a 72. percben Sané szabadrúgását is kitolta, majd a rendes játékidő utolsó perceiben Neuer mentette meg a kapott góltól a bajorokat: a veterán kapus előbb Elyounoussi fejesét, majd az ismétlést is védte.

A mérkőzésen bíráskodó Stéphanie Frappart játékvezető a ráadásban egy picit még borzolta a kedélyeket egy VAR-ozás után visszavont tizenegyessel, majd amikor a bajorok egy újabb kezezés miatt reklamáltak, a francia spori lefújta a meccset. A Bayern nem tudta győzelemmel megünnepelni 100. európai kupameccsét az Allianz Arénában, így kifejezetten izgalmas záró forduló vár ránk az A-csoportban, hiszen az 5-5 pontot gyűjtő Köbenhavn, Galatasaray kettős mellett a négypontos Manchester Unitednek is van esélye a továbblépésre. Az FCB már korábban továbbjutott.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT
Bayern München (német)–Köbenhavn (dán) 0–0
KORÁBBAN

Galatasaray (török)–Manchester United (angol) 3–3 (Zijes 29., 62., Aktürkoglu 71., ill. Garnacho 11., Bruno Fernandes 18., McTominay 55.)

Szóljon hozzá!