Válogatott - 2023.11.7.

Nézők nélkül rendezik a Bulgária–Magyarország meccset

A rendező bolgár szövetség biztonsági okokból megváltoztatta a november 16-i Bulgária–Magyarország Eb-selejtező helyszínét, időpontját, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba – adta hírül hétfőn az MLSZ.

A Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFU) azt kezdeményezte, hogy a november 16-i Bulgária–Magyarország Eb-selejtező mérkőzést Szófia helyett Plovdivban rendezhesse meg, az eredetileg meghirdetett – magyar idő szerinti – 20.45 óra helyett 18 órás kezdéssel. Mivel a bolgár rendőrség a találkozó eredeti időpontban, nézők előtti szervezéséhez nem járult hozzá, az UEFA a rendkívüli körülményekre tekintettel elfogadta a találkozó zárt kapuk mögötti megrendezését – írja az mlsz.hu.

A bolgár szövetség annak érdekében döntött így a találkozó előtt tíz nappal, hogy elkerüljön bármilyen nem kívánatos történést, illetve esetleges atrocitást. Mint arról beszámoltunk, a bolgár szurkolók összehangolt tüntetést szerveztek a bolgár szövetséggel szemben a Magyarország elleni Eb-selejtezőre.

„Az MLSZ sajnálattal értesült a változásról, és arról tájékoztatja a mérkőzésre jegyet vásárolt szurkolókat, hogy a belépők árát természetesen visszatéríti. A jegytulajdonosokat a szövetség hamarosan e-mailben felkeresi” – olvasható a hazai szövetség közleménye az mlsz.hu-n.

FRISSÍTÉS (16.50). Az MLSZ frissítette a közleményét, s azt tanácsolta a szurkolóknak, hogy „a hivatalos iratok gondos megőrzése mellett mondják le az esetlegesen már megvásárolt repülő- és vonatjegyeket, valamint szállásfoglalásukat, és kérjék vissza azok árát. Az MLSZ felvette a kapcsolatot az érintett légitársaságokkal annak érdekében, hogy ez a folyamat megfelelő ütemben menjen végbe. Amennyiben valakinek nehézsége van a fentiek szerinti eljárásban, az alábbi e-mail címen jelezheti azt az MLSZ felé: bulgaria@mlsz.hu.”

Az MLSZ hozzátette, hogy „a mérkőzés lebonyolításáért és a kialakult helyzetért a bolgár szövetség a felelős.”

Mint ismeretes, a magyar válogatott Bulgáriában biztossá teszi Eb-részvételét, ha szerez egy pontot a nemrég szövetségi kapitányt is váltó házigazdák ellen.

Érdekesség, hogy ebben a csoportban sorozatosak a részben vagy teljesen zárt kapus meccsek, illetve a szurkolókat érintő korlátozások. Korábban a Szerbia–Magyarország mérkőzésre csak gyerekeket engedhettek be a szervezők (meghatározott számú felnőtt kíséretében) a szerb drukkerek montenegrói viselkedése miatt, azóta pedig a montenegróiak is büntetést kaptak, ami miatt az utolsó fordulóban, a Magyarország–Montenegró meccsre nem jöhetnek vendégszurkolók. 

A 27 FŐS BOLGÁR KERET
KAPUSOK:
 Daniel Naumov (CSZKA 1948), Ivan Gyulgerov (Cserno More), Dimitar Mitov (St. Johnstone, skót)
VÉDŐK: Viktor Popov (Cserno More), Ivan Turicov (CSZKA Szófia), Valentin Antov (Cremonese, olasz), Aleksz Petkov (Slask, lengyel), Szimeon Petrov (CSZKA 1948), Krisztian Dimitrov (Levszki Szófia), Zsivko Atanaszov (Cserno More), Anton Negyalkov (Ludogorec), Angel Ljaszkov (Lokomotiv Plovdiv)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Ilija Gruev (Leeds United, angol), Ivajlo Csocsev (CSZKA 1948), Andrian Kraev (Levszki Szófia), Filip Krasztev (Los Angeles FC, amerikai), Hriszto Ivanov (Lokomotiv Plovdiv), Szvetoszlav Kovacsev (Ahmat Groznij, orosz), Sztaniszlav Ivanov (Arda), Dominik Jankov (Ludogorec), Ilian Iliev (Kifiszia, görög)
TÁMADÓK: Kiril Deszpodov (PAOK, görög), Georgi Ruszev (CSZKA 1948), Martin Mincsev (Rizespor, török), Preszlav Borukov (Arda), Szpasz Delev (Ludogorec), Alekszandar Kolev (Krumovgrad)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Ilian Iliev

A mieink szövetségi kapitánya, Marco Rossi kedden hirdet keretet a novemberi mérkőzésekre.

EB-SELEJTEZŐ, G-CSOPORT
A HÁTRALÉVŐ PROGRAM
November 16., csütörtök
18.00: Bulgária–Magyarország
20.45: Montenegró–Litvánia
Szabadnapos: Szerbia

November 19., vasárnap
15.00: Szerbia–Bulgária
15.00: Magyarország–Montenegró
Szabadnapos: Litvánia

Szóljon hozzá!