Bundesliga - 2023.11.21.

Női másodedző Schäfer András csapatánál

Marie-Louise Eta lett az első női edző a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga), mégpedig a Schäfer Andrást is foglalkoztató, utolsó helyen álló Union Berlinnél.

 

A 32 éves Marie-Louise Eta az ideiglenes vezetőedzőnek múlt héten kinevezett Marco Grote munkáját segíti, elemzésekkel és olykor a labdás gyakorlatok alkalmával is. Az Union kerete hétfőn edzett először közösen a nemzetközi szünetet követően. A magyar válogatott középpályás Schäfer sérüléséből és júniusi műtétéből felépülve a múlt héten kezdte meg ismét az edzéseket.

Az első női Bundesliga-edző játékosként 2010-ben a Turbine Potsdam színeiben Bajnokok Ligáját nyert, és hivatalosan az Union U19-es csapatánál dolgozik, de most átmenetileg a felnőttcsapathoz irányították. A klub vezetősége jelezte: nem kapkodnak a vezetőedző kinevezésével, várhatóan Grote és Eta fogja irányítani az utolsó helyen álló alakulatot szombaton, az Augsburg elleni bajnoki mérkőzésen.

Az Union az előző idényben nagy bravúrral a negyedik helyen végzett a német Bundesligában, így a mostani idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet, a kettős terhelés azonban, úgy tűnik, meghaladja a klub erejét. Tizenegy forduló után ugyanis hat ponttal az utolsó helyen áll a bajnokságban, minden sorozatot figyelembe véve pedig 14 meccs óta nyeretlen. A BL-csoportjában is sereghajtó egy ponttal.

Az eredménytelenség miatt múlt szerdán közös megegyezéssel távozott posztjáról a vezetőedző, Urs Fischer.

Szóljon hozzá!