Serie A - 2023.11.14.

Rudi Garcia napjai meg vannak számlálva Nápolyban

Csupán idő kérdése, mikor jelenti be az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban címvédőként érdekelt Napoli Rudi Garcia vezetőedző távozását – írja a Corriere dello Sport és a La Gazzetta dello Sport.

Az előző idényben története harmadik bajnoki címét megnyerő együttes irányítását a sikerkovács Luciano Spalletti távozása után átvevő 59 éves francia tréner alatt már egy jó ideje „forró volt” a kispad: irányításával a Napoli a várakozásokhoz képest gyengén szerepelt. A klubvezetés az elmúlt hetekben még kiállt Garcia mellett, de a hétvégi, Empoli elleni hazai vereség a jelek szerint a nápolyi klub elnökénél, egyben tulajdonosánál, Aurelio De Laurentiisnél is kihúzta a gyufát. Az említett sportlapok szerint a 74 éves filmproducer akár már kedd reggel bejelentheti a francia mester távozását.

Rudi Garcia utódját az olasz sajtó szerint már megtalálta De Laurentiis az előzőleg a Veronát, illetve a Marseille-t irányító horvát tréner, Igor Tudor személyében. A 45 éves edző az olasz sportlapok információi szerint egy, az idény végéig érvényes kontraktust ír alá a nápolyi klubbal – a hivatalos bejelentés olasz sajtóinformációk szerint szerdára várható.

A Napoli jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, hátránya viszont már tíz pont a listavezető Interrel szemben. A címvédő az eddig lejátszott 12 bajnokijának csupán a felét tudta megnyerni, a hat győzelem mellett három döntetlen, illetve három vereség Osimhenék mérlege.

Szóljon hozzá!