Bajnokok Ligája - 2023.11.30.

Simán nyert a tartalékos Real Madrid, és továbbjutott

A labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának 5. fordulójában a Real Madrid 4–2-re megverte odahaza a Napolit, és biztosan a csoportja élén végez majd.  De igen közel áll a továbbjutáshoz az olasz csapat is.

EGY PONT. Ennyire volt szüksége a Real Madridnak a Napoli ellen ahhoz, hogy csoportgyőztesként jusson be a nyolcaddöntőben. Nem volt könnyű Carlo Ancelotti vezetőedző dolga a kezdő kijelölésekor, ugyanis nyolc játékosa sérült, így felforgatott csapatot küldött pályára.

Giovanni Simeone góljával gyorsan megszerezte a vezetést a Napoli, de csak két percig vezetett az olasz csapat, a kiváló formában lévő Rodrygo bombagóllal kiegyenlített. Aztán ismét felcsendült a The Beatles slágere, a Hey Jude a Bernabéuban: Jude Bellingham újra betalált, már a Real Madrid vezetett.

A fordulás után Frank Anguissa kiegyenlített, a madridiak támadtak, és ennek meg is lett az eredménye, Nico Paz, majd Joselu nem sokkal a vége előtt betalált – 4–2-es madridi győzelem lett a vége.

A csoport másik meccsén a Bragának győzelemmel még lehetett esélye a továbbjutásra, míg a berlinieknek – Schäfer Andrást a sérülése miatt nem nevezték a csoportkörre, így erre a találkozóra sem – már csak a harmadik helyre volt sanszuk.

A vendég németek dolgát jelentősen megkönnyítette, hogy Sikou Niakatét a 30. percben kiállították. Az Union meg is szerezte a vezetést az első félidőben, de a hazaiak egyenlítettek Átvaro Djaló révén.

Maradt az 1–1, és mivel a Napoli vereséget szenvedett, a Bragának még maradt esélye a 2. hely megszerzésére. Igaz, ehhez az utolsó körben idegenben le kellene győznie a nápolyiakat.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
C-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Napoli (olasz) 4–2 (2–1)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: Letexier (francia)
Real Madrid: 
Lunyin – Carvajal, Rüdiger, Alaba, F. Mendy (Nacho, 87.) – Kroos, Valverde, Ceballos (Joselu, 57.) – Bellingham – Brahim Díaz (Nico Paz, 65.), Rodrygo (Lucas Vázquez, 87.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, Juan Jesús (Zanoli, 87.) – Lobotka (Raspadori, 87.), Zielinski (Elmasz, 65.), Anguissa – Politano (Cajuste, 79.), Giovanni Simeone (Osimhen, a szünetben), Kvarachelia. Vezetőedző: Walter Mazzari
Gólszerző: 
Rodrygo (11.), Bellingham (21.), Nico Paz (84.), Joselu (90+4.), ill. Giovanni Simeone (10.), Anguissa (47.)

A csoport másik mérkőzésén
Braga (portugál)–Union Berlin (német) 1–1 (Djaló 51., ill. Gosens 42.)
Kiállítva: 
Niakaté (31., Braga)

Szóljon hozzá!