Bundesliga - 2023.11.12.

Sokáig vezetett a Hertha, de nem sikerült győznie

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Karlsruhéval a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 13. fordulójának szombati játéknapján. Dárdai Márton tagja volt a berlini kezdő tizenegynek, édesapja a 70. percben lecserélte; Dárdai Bence és ifj. Dárdai Pál sérült.

Deyovaisio Zeefuik öngóljával a vendégek szerezték meg a vezetést a 10. percben, de viszonylag gyorsan jött az egyenlítés: a 29. percben Dárdai Márton játszotta előre a labdát, Fabian Reese kitette balra, Marten Winkler középre ívelt, és Reese szép fejest küldött a kapu jobb oldalába.

Az első játékrész hajrájában Florian Niederlechner egy szöglet után közvetlen közelről befejelte a berliniek vezető gólját ,de az előnyt nem sikerült növelni, és a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat: a 80. percben a vendégek egyik csereembere, Leon Jensen két játékoson is megpattanó közeli lövéssel egyenlített.

Németh András csapata, a Hamburg 0–2-ről még egyenlített Kielben, de az utolsó tíz percben kapott gólokkal 4–2-re elveszítette a szombat kora délutáni rangadót. A magyar légiós a 61. percben állt be csereként.

NÉMETORSZÁG
2. BUNDESLIGA, 13. FORDULÓ
• Szombati mérkőzések

Hertha BSC–Karlsruhe 2–2
Holstein Kiel–Hamburg 4–2
Braunschweig–Osnabrück 3–2
Paderborn–Nürnberg 1–3

Szóljon hozzá!