Serie A - 2023.11.11.

Thorstvedt duplája egy pontot ért a Sassuolónak

A Sassuolo kétgólos hátrányból felállva játszott 2–2-es döntetlent a Salernitana ellen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 12. fordulójának pénteki nyitányán. A későbbi pénteki mérkőzésen a Genoa odahaza fektette két vállra a Veronát.

SASSUOLO–SALERNITANA 2–2

Meglepően erősen kezdte a találkozót a tabella utolsó helyén tanyázó, nyeretlen Salernitana, amely már az ötödik percben megszerezte a vezetést: Mazzochi a leshatárról ugratta ki a dallamos nevű  Chukwubuike Ikwuemesit, aki élt a lehetőséggel, s a kilépő Consigli mellett a kapuba passzolt S ha egy üzlet beindul! Tizenkét perccel az első salernói gól után megszületett a második is: Boulaye Dia nyolc méterről nagy erővel lőtte ki a jobb felsőt

A kapott gólok felébresztették a zöld-feketéket, akik a szünet előtt tíz perccel Kristian Thorstvedt közeli lövésével visszajöttek a meccsbeA fordulás után a Sassuolo norvég légiósa ismét megvillant, ezúttal a második hullámban érkezve értékesítette Vina átadását. A végjátékban a győztes gól megszerzéséért támadtak a hazaiak, de a salernói kaput védő mexikói ikon, Ochoa a legjobbkor mutatott be több bravúrt, és védései egy pontot értek az egyébként még mindig nyeretlen Salernitanának.

GENOA–VERONA 1–0

Az első félidő nagy részét uralta a hazai pályán futballozó Genoa, amely a szünet előtt a gólhoz vezető utat is megtalálta: a veronai védelem elbambulását kihasználva Radu Dragusin elemi erővel ágyúzott a kapuba – a román védő először volt eredményes az olasz élvonalban.

A „griffek” a fordulás után többször is megduzplázhatták volna előnyüket, de nem használták ki helyzeteiket. A gyenge napot kifogó Verona egyetlen komoly lehetősége Djurics előtt adódott, de a szerb csatár fejesét bravúrral védte Josep Martínez. A hátralevő időt – amely veronai nyomást igen, de igazi gólhelyzetet nem hozott – lepörgették a genovaiak, s fontos három pontot tehettek zsebre a válogatott szünet előtt.

OLASZ SERIE A
12. FORDULÓ
Sassuolo–Salernitana 2–2 
(Thorstvedt 36., 52., ill. Ikwuemesi 5., Dia 17.)
Genoa–Verona 1–0
 (Dragusin 44.)

Szóljon hozzá!