Serie A - 2023.11.15.

Walter Mazzarri váltja Rudi Garciát

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) címvédőként érdekelt Napoli a hivatalos honlapján közölte, hogy felmentette a munkavégzés alól Rudi Garcia vezetőedzőt.

A háromszoros olasz bajnok együttes nem sokkal ezután a hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy a távozó francia tréner helyét Walter Mazzarri veszi át a kispadon.

A 62 esztendős Mazzarri korábban 2009 és 2013 között irányította a Napolit, amelyet a klub története során először bejuttatott a Bajnokok Ligájába, majd 2012-ben megnyerte vele az Olasz Kupát is. Ezt követően megfordult az Internél, a Watfordnál, a Torinónál és a Cagliarinál is – legjobb eredménye egy bajnoki hetedik helyezés volt a Torino kispadján, amely így elindulhatott az Európa-ligában.

Aurelio Laurentiis klubelnök, egyben tulajdonos döntése azért meglepő, mert az olasz sportsajtó kész tényként közölte, hogy a horvát Igor Tudor váltja Rudi Garciát a kispadon. Fabrizio Romano olasz transzferguru szerint végül az döntött Mazzarri mellett, hogy a veterán tréner beleegyezett az idény végéig szóló szerződés aláírására – erre Tudor nem volt hajlandó.

Szóljon hozzá!