Premier League - 2023.12.27.

A Bournemouth a Fulham ellen is folytatta győzelmi sorozatát

A sérült Kerkez Milos nélkül felálló Bournemouth 3–0-ra legyőzte a Fulhamet, míg a Luton fordulatos meccsen 3–2-re nyert a Sheffield United otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 19. fordulójában, a Boxing Dayen.

A jelenleg sérült Kerkez Milos csapata, a Bournemouth a Fulham ellen sem remegett meg. Az első percektől fogva fölényben voltak a hazaiak, de pontatlan befejezéseik miatt nem sikerült előnybe kerülniük. Az első félidő utolsó perceiben azonban megtört a jég, Alex Scott adott roppant pontos labdát Justin Kluivertnek, aki a kapus mellett a halóba lőtt – tegyük hozzá, hogy Bernd Leno hibája is kellett hozzá, hogy ebből gól szülessen.

A fordulás után sem változott a játék képe, a „cseresznyék” továbbra is sokkal biztatóbban játszottak, így sikerült is növelniük az előnyüket, tizenegyesből. A 61. percben látványos szabálytalanságot követően jutott büntetőhöz a Bournemouth, Dominic Solanke biztos lábbal lőtt a kapuba. A hazaiak a biztos előny ellenére sem lassítottak, és a hosszabbításban bevitték az utolsó ütést: Luis Sinisterra a tizenhatoson kívülről lőtt hatalmas gólt a bal felsőbe.

Ezzel a sikerrel a Bournemouth már négymeccsesre növelte a győzelmi, míg hatmérkőzésesre a veretlenségi szériáját.

A kiesőjelöltek csatáján hamar, a 17. percben megszületett az első gól. Alfie Doughty zseniális szóló után lőtt szépen az alsó sarokba, megszerezve ezzel a Lutonnak a vezetést. A folytatásban rengeteg hatalmas helyzetet tudtak kidolgozni a hazaiak is, azonban ezeket rendre kihagyták, így hátrányban várhatták a második félidőt.

A folytatásban már nem tudta visszaverni a lutoni gárda a Sheffield támadásait: a 61. percben Oliver McBurnie egyenlített, majd Anel Ahmedhodzic találatával át is vette a vezetést a hazai csapat. Azonban ez sem jelentette a meccs végét, hiszen a 77. percben Jack Robinson egy szerencsétlen öngóllal egyenlítéshez segítette a vendégeket, majd a 81. percben egy újabb öngóllal visszaszerezte a vezetést a Luton, ami már a győzelmet jelentette.

ANGOL PREMIER LEAGUE
19. FORDULÓ

Bournemouth–Fulham 3–0 
(Kluivert 44., Solanke 61., Sinisterra 90+3.)

Szóljon hozzá!