Ligue 1 - 2023.12.10.

A hajrában győzött a PSG, emberhátrányban nyert a Monaco

A Monaco a Rennes vendégeként , míg a PSG hazai pályán a Nantes ellen nyert 2–1-re a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 15. fordulójának szombati játéknapján.

Monaco gólszerzői nem nyújtottak kifogásolhatatlan teljesítményt: annak ellenére, hogy betaláltak, voltak olyan megmozdulásaik, amelyeknek a Rennes örülhetett.

A meccs 51. percében a monacóiak brazil jobbhátvédje, Vanderson egy kontratámadást lezárva előnyhöz juttatta csapatát. Nem sokkal később egy buktatásért sárga lapot kapott, majd negyedórával a rendes játékidő vége előtt kemény belépője után megkapta a másodikat is, így mehetett az öltözőbe.

A Monaco ezután emberhátrányban is betalált: Youssouf Fofana gurított tizenkét méterről a bal alsóba. A 15-szörös francia válogatott azonban nem sokkal később elkésett szerelési kisérletével összehozott egy tizenegyest. Ebből Benjamin Bourigeaud szépített, a döntetlent viszont nem tudta kiharcolni a Rennes.

Kylian Mbappé ezúttal nem emelkedett ki a PSG-ből, de ez nem volt gátja a párizsikak Nantes elleni győzelmének.

A hazaiak az első félidő végén szereztek vezetést: Bradley Barcola közelről talált be. A fővárosiak kapuját Gianluigi Donnarumma piros lapja után továbbra is Arnau Tenas védte, aki egy gólt kapott – a szünet után Mostafa Mohamed fejjel egyenlített.

A PSG a hajrában szerezte meg győztes gólját: egy jobbról érkező szabadrúgás után Lucas Hernández fejesét még védte Alban Lafont, a kipattanót azonban Randal Kolo Muani az üres kapuba vágta.

FRANCIA LIGUE 1
15. FORDULÓ
Rennes–Monaco 1–2
 (Bourigeaud 90. – 11-esből, ill. Vanderson 51., Fofana 85.)
Kiállítva: Vanderson (75.)
PSG–Nantes 2–1 (Barcola 41., Kolo Muani 83., ill. Mostafa Mohamed 55.)

Vasárnap játsszák
13.00: Nice–Reims (Tv: Match4)
15.00: Clermont–Lille
15.00: Metz–Brest
15.00: Strasbourg–Le Havre
17.05: Lyon–Toulouse
20.45: Lorient–Olympique Marseille (Tv: Match4)

Hétfőn játsszák
21.00: 
Rayo Vallecano–Celta Vigo (Tv: Spíler2)

Pénteken játszották
Montpellier–Lens 0–0

Szóljon hozzá!