Premier League - 2023.12.24.

A West Ham simán legyűrte a Manchester Unitedet

A West Ham United hazai pályán 2–0-ra győzte le a Manchester Unitedet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 18. fordulójában, szombaton.

A West Ham nagyon hullámzó teljesítménnyel érkezett a szombat kora délutáni találkozóra. A londoniak az utóbbi hetekben ugyan legyőzték a Tottenhamet és az Európa-ligában is sima győzelmet arattak, de a Fulham 5–0-ra, míg a Liverpool 5–1-re simázta le őket.

Az MU az eddigi bukdácsolását valamivel szépítette a múlt heti, 0–0-s döntetlen a „vörösök” ellen, de nagy reményei így sem lehettek a manchesteri drukkereknek. 

Az első játékrész kifejezetten eseménytelenül alakult, egyik gárdának sem sikerült veszélyeztetni  másik kapuját. A 39. percben egy szép labdaszerzést követően ugyan Alejandro Garnacho a mérkőzés legnagyobb lehetőségéhez jutott és szinte egyedül vihette kapura a labdát, ám mire ellőtte, odaértek a védők, akiken meg is pattant a lövés, így továbbra sem változott az állás.

A fordulás után azonban már inkább a West Ham alakított ki helyzeteket, aminek meg is lett az eredménye. A 72. percben ugyanis Lucas Paqueta csodálatos megoldással juttatta Jarrod Bowen elé a labdát, aki – kicsit szerencsésen ugyan, de – át tudta vinni az André Onanán, hogy megszerezze a vezetést. A folytatásban sem lassítottak a londoniak, és pár percre rá megduplázták az előnyüket. Ismét Paqueta adta szépen előre a labdát, amelyet ezúttal Mohammed Kudus vett át és lőtt magabiztosan a jobb alsóba.

A hajrában még próbálkoztak a manchesteriek, és még akadt is néhány lehetőségük, de még szépíteniük sem sikerült – maradt a 2–0

PREMIER LEAGUE
18. FORDULÓ
West Ham United–Manchester United 2–0 
(Bowen 72., Kudus 78.)

Szóljon hozzá!