Ligue 1 - 2023.12.4.

Aubameyang megint belőtte, győzött a Marseille

Véget ért az Olympique Marseille rossz sorozata a francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1): az OM hazai pályán 2–0-ra verte meg a Rennes-t a 14. forduló vasárnap késő esti mérkőzésén.

A csütörtökön az Ajax ellen mesterhármast elérő Pierre-Emerick Aubameyang szerezte meg a vezetést a 8. percben: a hollandok ellen kétszer hidegvérű ítélet-végrehajtónak bizonyuló gaboni támadó ezúttal is büntetőből talált be a kapuba – a korábbi OM-kapusnak, a Rennes csapatkapitányaként érkező Steve Mandandának nem volt esélye a hárításra. 

A második játékrészben Azzedin Unahi szép góllal tette biztossá a hazai győzelmet: a marokkói támadó a jobb oldalon indult meg, három határozatlan védőt faképnél hagyott, majd a léc alá lőtt.

A Marseille akkor már emberelőnyben játszott – de nem sokáig, mert a rennes-i Christopher Wooh után percekkel a marseille-i Iliman Ndiaye is piros lapot kapott.

Az OM az előző négy fordulóban csupán egy gólt szerzett és két pontot kapart össze – ennek a nyeretlenségi sorozatnak most vége. 2–0

Egy kis stat: az OM a 800. győzelmét aratta hazai pályán a francia élvonalban; a marseille-i az első francia klub, amelyik eléri ezt a határt – a jelenleg második ligás Bordeaux 753-mal követi a második helyen. (Stats Foot)

FRANCIA LIGUE 1
14. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések
Olympique Marseille–Rennes 2–0 
(Aubameyang 8. – 11-esből, Unahi 65.)
Kiállítva: I. Ndiaye (67.), ill. Wooh (61.)

Szóljon hozzá!