Bundesliga - 2023.12.8.

Eb-ellenfelünket választotta a VfB Stuttgart támadója

Deniz Undav, a VfB Stuttgart törökországi származású – de kurd nemzetiségű – csatára beszélt Julian Nagelsmann szövetségi kapitánnyal, és ezután úgy döntött, a jövőben a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott rendelkezésére áll.

A 27 éves játékos a mostani évadban már nyolc gólnál jár a Bundesligában, ezzel felkeltette a nationalelf szakvezetőjének érdeklődését.
    
„Természetesen ha lehetőséget kapok arra, hogy a német válogatottban szerepelhessek, élni szeretnék vele” – mondta a csatár szerda este, miután csapatával kiejtették a Borussia Dortmundot a Német Kupa nyolcaddöntőjében.   

Nagelsmann a helyszínen tekintette meg a mérkőzést.
    
„El sem akartam hinni – mondta a szövetségi kapitány telefonhívásáról Undav, aki a Brightontól kölcsönben szerepel Stuttgartban. – Jót beszélgettünk, a többit pedig majd meglátjuk.”   

Magyarország a jövő évi Eb A-csoportjában először június 15-én Svájc ellen lép pályára Kölnben, majd négy nappal később a házigazda németekkel, június 23-án pedig Skóciával játszik, egyformán Stuttgartban.

Szóljon hozzá!