Premier League - 2023.12.26.

Eltörött a kulcscsontja a Liverpool balhátvédjének

Eltört a kulcscsontja Kosztasz Cimikasznak, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool balbekkjének az Arsenal elleni szombati mérkőzésen (1–1). A görög játékos annál az esetnél sérült meg, fogott rosszul talajt, amikor az edzőjével, Jürgen Kloppal ütközött az oldalvonal mellett.

A 27 éves Kosztasz Cimikaszt a 35. percben kellett lecserélni.

„Nyilvánvalóan nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Persze előfordulnak sérülések, és ezeket el is fogadjuk, de a kulcscsonttörés nagyon rossz, mert nagyon sokáig tart a gyógyulás” – mondta Jürgen Klopp a keddi Boxing Dayen rendezett találkozót megelőző sajtótájékoztatón, ahol a gárda az újonc Burnleyhez utazik.

BOXING DAY

A brit labdarúgásban a Boxing Day a legenda szerint azért vált hagyománnyá, mert az első világháború idején, 1914-ben angol és német katonák Belgiumban letették a fegyvereiket és barátságos focimeccset játszottak egymással. A mai napig nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, hogy valóban így történt-e, ennek ellenére az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) 2014-ben ünnepélyes emlékmérkőzést rendezett a századik évforduló alkalmából.

A bajnoki meccseken eredetileg helyi riválisok találkoztak ezen a napon, hogy a csapatoknak és a szurkolóknak ne kelljen sokat utazniuk az ünnepen.

Az elmúlt másfél évtizedben a Premier League számos külföldi játékosa fejezte ki nemtetszését a tradíció miatt, hiszen számukra szokatlan, hogy nem tölthetik a karácsonyt családi körben. Többen azért is javasolták a téli szünet bevezetését, hogy a fáradt futballisták frissek legyenek az idény második felére.

A hagyomány azonban megingathatatlannak tűnik, mert a Boxing Day-meccsek korábban igazi ünnepet jelentenek a szurkolóknak. Amikor nyáron megtörténik a sorsolás, a rajongók arra kíváncsiak, kedvenceik kivel játszanak december 26-án, mert gyakran ez az egyetlen alkalom az évadban, amikor az egész család együtt mehet a stadionba.

ANGOL PREMIER LEAGUE
19. FORDULÓ

KEDDEN
13.30: 
Newcastle–Nottingham (Tv: Spíler1)
16.00: Bournemouth–Fulham (Tv: Spíler1)
16.00: Sheffield United–Luton Town (Tv: Spíler2)
18.30: Burnley–Liverpool (Tv: Spíler1)
21.00: Manchester United–Aston Villa (Tv: Spíler1)

SZERDÁN
20.30: 
Brentford–Wolverhampton (Tv: Spíler2)
20.30: 
Chelsea–Crystal Palace (Tv: Spíler1)
21.15: Everton–Manchester City (Tv: Match4)

CSÜTÖRTÖKÖN
20.30: Brighton–Tottenham (Tv: Match4)
21.15: 
Arsenal–West Ham United (Tv: Spíler1)

Szóljon hozzá!