EKL - 2023.12.1.

Hátrányból felállva verte meg a Genket a Fiorentina

A Ferencváros csoportjában a Fiorentina hátrányból felállva 2–1-re legyőzte a Genket a labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörének 5. fordulójában.

A Fiorentina már a meccs elejétől sokkal agresszívabban játszott, és több helyzetet is alakított ki, de egyszerűen nem tudta pontosan befejezni a támadásait. A 45. percben jött a hideg zuhany, amikor Joris Kayembe találatával megszerezte a vezetést a Genk. A belgák azonban sokáig nem örülhettek, Lucas Martínez Quarta góljával ugyanis még a szünet előtt egyenlítettek a hazaiak.

A játék képe a második félidőben sem változott, szinte csak az olaszok jutottak az ellenfél kapujának közelébe. Ennek ellenére sokáig úgy tűnt, több gólt már nem láthatunk, az olaszok azonban a 82. percben Nicolás González góljával erre rácáfoltak, és 2–1-re megnyerték a találkozót.

Mivel a Fiorentinán kívül a Ferencváros is győzött, a zöld-fehéreknek a következő fordulóban elég egy pontot szerezniük a továbbjutáshoz.

A többi esti mérkőzésen a Nordsjaelland meglepő módon 6–1-re lesimázta a Fenerbahcét, így átvette a helyét a H-csoport első helyén. Az Aston Villa a Legia Warszawa legyőzésével szintén átvette a csoportjában a vezető helyet (és már tovább is jutott), míg a PAOK megverte a Frankfurtot, amivel már be is biztosította helyét a G-csoport élén.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT

Olimpija Ljubljana (szlovén)–Lille (francia) 0–2
KÍ Klaksvík (feröeri)–Slovan Bratislava (szlovák) 1–2

Szóljon hozzá!