Bundesliga - 2023.12.7.

Hertha: kétszer is a sírból tértek vissza, majd kiejtették Némethéket

A Hertha BSC 3–3 után tizenegyesekkel 5–3-ra nyert a Hamburg ellen, ezzel továbbjutott a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjében.

Őrült mérkőzést játszott a Hertha a Hamburggal! Dárdai Pál együttese az első félidő közepén vezetett, a szünet előtt viszont már futhatott az eredmény után: Immanuel Pherai távoli bombája, majd a felvidéki, szlovák válogatott Bénes László közeli lövése szomorította a berlinieket.

A 90. percben Dárdai Márton átadása után Fabian Reese egyenlített, így hosszabbítás következett. Az első félidő során a HSV ismét előnybe került, aztán amikor már szinte mindenki elkönyvelte a vendégek sikerét, Reese rohamozott kapujuk felé, majd telibe lőtte a kapufát, a kipattanót pedig Jonjoe Kenny bekotorta.

Jöhettek a tizenegyesek! A Hertha rúghatott elsőként, s a berliniek nem tudtak hibázni, ellenben a hamburgiakkal: a hosszabbításban még betaláló Ransford-Yeboah Königsdörffer hősből antihőssé vált, mivel 4–3-nál a kapufát találta el. Ezután jött Reese, a mérkőzés legjobbja pedig lezárta a párharcot (5–3)!

A mérkőzésen Dárdai Márton végig a pályán volt, ifj. Dárdai Pál és Dárdai Bence egyaránt sérült. A Hamburgban Németh András kezdőként 72 percet töltött a pályán.


NYOLCADDÖNTŐ
Bayer Leverkusen
–Paderborn (II.) 3–1
Saarbrücken (III.)–Eintracht Frankfurt 2–0
VfB Stuttgart–
Borussia Dortmund 2–0
Hertha BSC (II.)–Hamburg (II.) 3–3 – 11-esekkel 5–3

Szóljon hozzá!