Serie A - 2023.12.2.

Izgalmas végjátékban nyert, és élre állt a Juventus

A Juventus 2–1-re nyert a Monza otthonában pénteken, az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság (Serie A) 14. fordulójának nyitó mérkőzésén.

A 9 győzelemmel, 3 döntetlennel és 1 vereséggel a tabella második helyén álló Juventus a kilencedik Monza otthonába utazott. Érdekesség, hogy a két csapat eddig kétszer találkozott egymással a Serie A-ban (a legutóbbi kiírásban), és mindkét alkalommal a Monza nyert, a „zebráknak” tehát volt miért visszavágniuk.

Kifejezetten érdekesen indult a találkozó. A 11. percben Jorgosz Kirjakopulosz a tizenhatoson belül lerántotta Andrea Cambiasót, emiatt büntetőt rúghatott a Juventus. Dusan Vlahovics lövését hárította Michele Di Gregorio, a szerb elérte a kipattanót, ám a kapus ezt is védte, így szögletet lőhettek a torinóiak. Hans Nicolussi Caviglia adta be a labdát, amelyre Adrien Rabiot érkezett remekül, és fejesével megszerezte a vezetést.

A második játékrészben éledezett a Monza, azonban igazán nagy veszélyt sokáig egyáltalán nem jelentett a Juventusra. Aztán a 91. percben úgy tűnt, a mindössze 18 esztendős Valentin Carboni karrierje első Serie A-góljával pontot ment csapatának (1–1) – csakhogy két perccel később jött Federico Gatti, aki találatával 2–1-re megnyerte a mérkőzést a Juventusnak.

A torinói együttes sikerével átvette a vezetést a tabellán, egy ponttal előzi meg a nála eddig eggyel kevesebb meccsen szereplő Intert. 

OLASZ SERIE A
14. FORDULÓ
Monza–Juventus 1–2
 (Carboni 90+1., ill. Rabiot 12., Gatti 90+3.)

Szóljon hozzá!