Liga BBVA - 2023.12.21.

legyűrte odahaza a Barcelona a sereghajtót

A La Liga 18. fordulójában a Barcelona 3–2-re legyőzte odahaza az Almeríát.

 

SPANYOL LA LIGA
18. FORDULÓ
FC BARCELONA–ALMERÍA 3–2 (1–1)
Barcelona, 
Olimpiai Stadion, 34 471 néző. V: Cuadra Fernández
Barcelona: 
Inaki Pena – Cancelo, R. Araújo, Christensen (Koundé, a szünetben), A. Baldé – S. Roberto, Gündogan, Fermín López (Romeu, 68.) – Joao Félix (Ferran Torres, a szünetben), Lewandowski, Raphinha (Yamal, 76.). Vezetőedző: Xavi
Almería: Maximiano – Pozo (H. Mendes, 64.), Chumi, Montes, Edgar González, Akieme – Arribas, Lopy, I. Baba, Ramazani (Embarba, 78.) – Baptistao (Lázaro, 78.). VezetőedzőGaizka Garitano
Gólszerző: Raphinha (33.), S. Roberto (60., 83.), ill. Baptistao (41.), Edgar González (72.)

Hiányozhat akármelyik öt alapembere a Barcelonának, országos egyes, ha az Almeríát fogadja, különösen most, amikor a vendégek szinte máris menthetetlen helyzetben vegetálnak a tabella alján, győzelem nélkül, hat ponttal.

Sergi Roberto és Ronald Araújo hamar vezetést szerezhetett volna a hazaiaknak, de mindig odaért a vendégektől egy védő az utolsó pillanatban, vagy vetődve hárított a portugál Luís Maximiano, akinek honfitársa, Joao Cancelo nagyot mentett a saját ötösén Iddrisu Baba próbálkozásánál.

Azonban ahogyan Dobó István óta tudjuk, nem a védők száma a fontos, az Almería öt bekkje egy idő után egymást múlta alul, és az ihletett formában védő Maximiano egy hibájukat már nem tudta kijavítani: Raphinha kép lépésről a léc alá lőtt.

Derült égből jött az egyenlítés a szünet előtt, Léo Baptistao remek mozdulattal emelt a kapuba az ötös elől. A gól után nem sokkal a volt atléticós Baptistao majdnem visszaadta a gólpasszt a volt realos Sergio Arribasnak, de a szélső célt tévesztett; majd ugyanonnan, 14 méterről Baptistao is rontott.

A szünet után sokkal lelkesebben játszott a Barcelona, egy szerencsésen megkapott szöglet után Sergi Roberto szép gólt fejelt, de ezután nyílt napot tartott a Barcelona védelme is, Edgar González egyenlített.

Sergi Roberto lelkesedése azonban nem hagyott alább, a hajrában megszerezte a győzelmet csapatának, majd kevés híján mesterhármasig jutott.

Szóljon hozzá!