Premier League - 2023.12.11.

Megszakadt a rossz sorozat, a Spurs négyet vágott a Newcastle-nak

Már az első félidőben eldőltek a lényegi kérdések, a Tottenham 4–1-re legyőzte a Newcastle-t az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 16. fordulójának vasárnapi találkozóján.

Egyik csapat sem várta jó formában a vasárnapi játéknap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját, a Tottenham ugyanis öt meccse képtelen volt nyerni a bajnokságban, de a Newcastle is egy Everton elleni 3–0-s zakóból érkezett erre az összecsapásra. 

Ami azonban nem sikerült a Spursnek az utóbbi hetekben, az ezúttal összejött, kinyílott a gólzsák, és ezt most a Newcastle bánta. A hazaiak Destiny Udogie közeli lövésével a 26. percben szerezték meg a vezetést, majd tíz perccel később Richarlison belsőzött a kapuba. A gólpasszt itt is – akárcsak az első találatnál – Szon Hung Min jegyezte. 

A félidőben tehát kétgólos volt a Spurs előnye, és látva a meccs képét, csoda kellett volna a fordulathoz. Csodák márpedig nincsenek, tudjuk, ellenben a Spurs a szünet után is folytatta eredményes játékát, és újabb gólokkal szomorította a Newcastle-híveket. A 60. percben Richarlison megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját a meccsen, a 85. percben pedig az eddig előkészítőként jeleskedő Szon Hung Min büntetőből mattolta Martin Dúbravkát.

A Newcastle erejéből csak becsületgólra futotta, a 91. percben Joelinton állította be a 4–1-es végeredményt.

ANGOL PREMIER LEAGUE
16. FORDULÓ
Tottenham Hotspur–Newcastle United 4–1 
(Udogie 26., Richarlison 36., 60., Szon Hung Min 85. – 11-esből, ill. Joelinton 91.)

Szóljon hozzá!