Bundesliga - 2023.12.18.

Nyert a Bayern, Harry Kane már 20 gólnál jár

A Bayern München hazai pályán 3–0-ra megverte a Stuttgartot a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójának vasárnap késő esti mérkőzésén.

Alig kezdődött el a müncheni mérkőzés, és máris eredményre vezetett a hazai letámadás: a 2. percben Thomas Müller csapott le a labdára egy rossz passz után, indította Leroy Sanét, aki a kapus kicselezése után középre játszott, Harry Kane pedig góllal fejezte be az akciót.

Noha sérülések és betegségek miatt a Bayern tartalékosan állt fel – Thomas Tuchel vezetőedzőnek csupán 15 bevethető mezőnyjátékosa volt –, uralta a játékot, a szünetig további két gólt szerzett, igaz, lesről.

A fordulás után aztán jöttek az érvényes gólok is… Az 55. percben, egy beívelt szabadrúgás után Kim Min Dzse középre fejelte a labdát, amelyet Kane stukkolt a kapuba, majd nyolc perc elteltével a dél-koreai védő maga is feliratkozott a gólszerzők közé, ő is fejjel talált be – az ismét előkészítő Aleksandar Pavlovic ezúttal szögletből küldte be a labdát a kapu elé.

A Bayern játékának hatékonyságát jelzi, hogy 37 százalékos labdabirtoklással is sokkal többször kísérletezett a kapu eltalálásával, mint ellenfele (17–6) – nem volt kérdéses, ki nyeri meg a mérkőzést. 3–0

Egy kis stat: Harry Kane-nek csupán 14 bajnoki mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy 20 gólig jusson a Bundesligában; ilyen gyorsan ez senkinek sem sikerült korábban.

NÉMET BUNDESLIGA
15. FORDULÓ, vasárnapi mérkőzések

Bayern München–VfB Stuttgart 3–0 (Kane 2., 55., Kim Min Dzse 63.)
• Korábban
Bayer Leverkusen–Eintracht Frankfurt 3–0 (Boniface 14., J. Frimpong 52., Wirtz 57.)
Freiburg–1. FC Köln 2–0 
(Gregoritsch 72., Sallai 90+5.)
Kiállítva: Chabot (62., Köln)

Szóljon hozzá!