Bundesliga - 2023.12.17.

Nyert a Leipzig, botlott a Dortmund, kiütötték Schäferéket

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szombaton 15.30 órától négy meccset rendeztek, majd a Leipzig–Hoffenheim találkozóval zárult a játéknap.

A héten a Bajnokok Ligájában a PSG elleni hazai döntetlennel csoportelsőként továbbjutó Borussia Dortmund a Bundesligában az 5. helyen várhatta a 10. Augsburg elleni szombati, idegenbeli meccset. A találkozó elején a vendégeknek volt helyzetük, de a 23. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést egy vitatható szituáció után. Az idényben nyolcadik gólját szerző Ermedin Demirovic csapott le Mads Pedersen előreívelt labdájára az ellenfél tizenhatosának előterében, megelőzve a dortmundiak védőjét, Nico Schlotterbecket, aki kölcsönös kézfogó után a földre került, a bosnyák középpályás pedig így egyedül vezethette kapura a labdát és nem is hibázta el a ziccert. A védő lerántást reklamált, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot és videózás után sem változtatta meg a döntését.

Nem sokáig vezettek azonban a hazaiak, ugyanis a 36. percben a tizenhatos vonaláról a holland Donyell Malen a jobb alsó sarokba lőtt, az ötödik bajnoki gólját szerezve az idényben. A folytatásban a Dortmundnak több nagy lehetősége is volt, a hajrában Niclas Füllkrug akrobatikus mozdulattal, félfordulatból lőtt kapura az ötös előteréből, de Finn Dahmen hatalmas vetődéssel hárított, ahogy nem sokkal később Mahlen sarkazásánál is, így maradt az 1–1-es döntetlen.

A meccs előtt 14. Bochum és 15. Union Berlin mérkőzésén a házigazdák a második félidő elején már 2–0-ra vezettek, végül a 78. percben Kevin Stöger 11-esből állította be a 3–0-s végeredményt. A vendég fővárosiak a kispadra nevezték Schäfer Andrást, aki a 60. percben csereként állt be, a volt ferencvárosi Aissa Laidounival együtt. Az új edzővel, a november végén kinevezett Nenad Bjelicával is elszenvedte tehát első bajnoki vereségét a bennmaradásért küzdő Union.

A Wolfsburg úgy is megszerezte a vezetést Lovro Majer alsó sarkos lövésével a Darmstadt vendégeként a második félidőben, hogy a 27. perctől, Maxence Lacroix kiállítása miatt tíz emberrel játszott, és 1–0-ra győzött is. Ahogy szintén 1–0-ra nyert idegenben, a Mainz vendégeként Marvin Pieringer korai góljával a Heidenheim is.

NÉMET BUNDESLIGA
15. FORDULÓ
Augsburg–Borussia Dortmund 1–1 (Demirovic 23., ill. Malen 35.)
Darmstadt–Wolfsburg 0–1 (Majer 63.)
Mainz–Heidenheim 0–1 (Pieringer 12.)
Bochum–Union Berlin 3–0 (Aszano 45+5., Paciencia 54., Stöger 78.– 11-esből)
Union: Schäfer András a 60. percben állt be csereként.

Szóljon hozzá!