EKL - 2023.12.1.

Otthon is kikapott a Slovantól, és kiesett a Klaksvík

A KÍ Klaksvík 2–1-re kikapott a Slovan Bratislavától a labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörének 5. fordulójában az A-csoportban, így már biztosan kiesett a sorozatból.

A magyarok számára már jól ismert feröeri gárda számára tiszta volt, hogy kötelező megnyernie ezt a meccset, ha tavasszal is játszana még a nemzetközi mezőnyben, de ezúttal nem jött össze neki a bravúr. Hiába szerezték meg korán a vezetést a hazaiak, a Slovan stabil játékkal fordítani tudott, amivel nemcsak megverte (1–2) a Klaksvíkot, hanem be is biztosította a továbbjutását.

A csoport másik találkozóján a Lille magabiztosan verte meg 2–0-ra idegenben a Ljubljanát, így a pozsonyiak mellett a franciák is már biztosan továbbjutottak a csoportból.

A B- és a D-csoportban is kiderült a két biztos továbbjutó, a Tel-Aviv szoros meccs után, míg a Gent, Bruges és a Bodö/Glimt egyaránt kiütéses győzelemmel harcolta ki helyét a legjobb 16 között.

Plzen továbbjutása már a forduló előtt sem volt kérdéses, most pedig egygólos győzelem is elég volt, hogy bebetonozza magát a kvartettje első helyén.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ

A-CSOPORT

Olimpija Ljubljana (szlovén)–Lille (francia) 0–2
KÍ Klaksvík (feröeri)–Slovan Bratislava (szlovák) 1–2

Szóljon hozzá!