EL - 2023.12.15.

Sallai kezdett, de így is kikapott a Freiburg a West Hamtől

A Sallai Rolanddal kezdő Freiburg 2–0-ra kikapott a West Hamtől, az Ajax első győzelmét megszerezve 3–1-re verte meg az AEK Athént, míg a Sparta Praha az Arisz Limassol elleni 3–1-es győzelmével kiharcolta a továbbjutást a labdarúgó Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában.

Az immár Sallai Rolanddal felálló Freiburg a csoport első helyéért küzdhetett a West Hammel. Annak ellenére, hogy legutóbb a két gárda kiélezett mérkőzést játszott egymással, ezúttal sokkal egyoldalúbbnak tűnt a mérkőzés. Az angolok szinte végig domináltak, és a félidőre már kétgólos előnyre tettek szert. A második játékrészben már több beleszólásuk volt a németeknek a meccs alakulásába, de esélyük már nem volt a fordításra – maradt a 2–0. A magyar támadó sérülése után először volt kezdő az El-ben, és végig is játszotta az első félidőt.

Brighton és a Marseille szintén az első helyért küzdöttek meg, de ez már kiegyenlítettebb mérkőzés volt, amelyet az utolsó percekben nyert meg a Premier League-csapat 1–0-ra. A csoportban még az ősszel kifejezetten bukdácsoló Ajax aratott győzelmet az AEK Athén felett, így kiesés helyett legalább az Európa-konferencialigában folytathatja.

A C-csoport igazán felbolydult az utolsó fordulóban. A Rangers 3–2-re legyőzte a Betist, míg a Sparta Praha 3–1-re megverte az Ariszt, ezzel mindkét győztes gárda beelőzte a spanyolokat a tabellán – utóbbiak az élről egészen az „Ekl-ig” zuhantak vissza.

Az Atalanta és a Sporting már biztosan tudta, hogy tavasszal is pályára lép az El-ben, mégis megnyerte az utolsó meccsét is. Előbbi a Rakowot verte meg 4–0-ra, utóbbi pedig a Sturm Graz ellen győzött 3–0-ra.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
A-CSOPORT
West Ham United (angol)–Freiburg (német) 2–0
Olympiakosz (görög)–Topolyai SC (szerbiai) 5–2

Szóljon hozzá!