Légiósok - 2023.12.21.

Schäfer 221 nap után kezdett; fontos meccset nyert az Union

Az Union Berlin hazai környezetben 2–0-ra legyőzte az 1. FC Köln együttesét a német évonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 16. fordulójában.

Legutóbb 221 nappal ezelőtt láthattunk hasonlót – Schäfer András ugyanis az Union Berlin kezdőcsapatban kapott helyett a Köln elleni alsóházi rangadón.

A mérkőzés fontosságát a vendég kölniek is átérezték és az első félidőben többször is megszerezhették volna a vezetést, de Frederik Rönnow ihletett formában védett. A játékrész utolsó perceiben Schäfer került váratlanul ziccerbe, de az akció befejezésére már nem volt ideje, Schwäbe jó ütemben állta  a labda útját. A magyar válogatott középpályás ezután fejjel is veszélyes volt, de próbálkozása a kapu fölött hagyta el a játékteret.

A fordulás után „lángba borult” a hazai ultrák szektora, a pirotechnikai bemutatót pedig az 55. percben góllal hálálta meg az Union: Benedict Hollerbach egy szép csel után bombázott közelről a jobb felső sarokba.

A fővárosi együttes a vezetés megszerzése után sem állt vissza, s a 78. percben újabb gólt szerzett: a Chelsea-től nyáron kölcsönvett elefántcsontparti center, David Datro Fofana remek indítást kapott Vollandtól, majd beadás helyett a bal felsőbe lőtt.

A 85. percben Schäfer helyére Aaronson állt be a hazai csapatban – a magyar játékosnak több jó megmozdulása is volt, láthatóan kezdi megtalálni azt a formát, amellyel kiérdemelte németországi szerződését.

A hátralevő időben több találat nem született, így az Union – amely ebben az idényben először nem kapott gólt – három pontra ellépett a kieső, illetve osztályozót érő helyeken álló Darmstadt, Köln, Mainz triumvirátustól,s jó hangulatban mehet a téli szünetre.

NÉMET BUNDESLIGA
16. FORDULÓ
Union Berlin–1. FC Köln 2–0 
(Hollerbach 55., Fofana 78.)

Szóljon hozzá!