Premier League - 2023.12.27.

Szoboszlai a kispadon kezdett – megizzadt a kiesőjelölt ellen a Liverpool

A Liverpool meglepően nehezen, de 2–0-ra legyőzte a Burnleyt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 19. fordulójában, a Boxing Dayen.

A PL-idényben először Szoboszlai Dominikkal a kispadon kezdett a Liverpool, amely tudta, hogy nem vesztegetheti idejét a kiesőjelölt Burnley otthonában, így az első percektől fogva agresszívan támadott, ami hamar meghozta gyümölcsét. A 6. percben ugyanis Darwin Núnez a tizenhatoson kívülről jó lövést eresztett el, a labda pedig a jobb alsóban landolt, megszerezve a vendégeknek a vezetést. Ez azonban nem befolyásolta a játék képét, a Burnley továbbra is a védekezésre helyezte a hangsúlyt, a Pool meg próbálta feltörni a reteszt.

A félidő végéig hiába harcolt ki szinte percenként helyzetet a liverpooli gárda, egyik lövése vagy fejese sem ment be. Vagyis pontosabban fogalmazva a 29. percben Cody Gakpo belőtte a hálóba a labdát, viszont egy korábbi szabálytalanság miatt nem adták meg a találatot, így csak egygólos előnnyel várhatta a folytatást a Liverpool.

A második félidőben ismét elvettek egy találatot a „vörösöktől”, mivel Mohamed Szalah lesen állva zavarta James Traffordot Harvey Elliott lövésénél. Ezt követően pedig meglepő módon a Burnleynek is sikerült veszélyes szituációkat kialakítania – közel volt az egyenlítés. Jürgen Klopp érezte is, hogy nincs még meg a mérkőzés, ezért hármas cserét hajtott végre a 67. percben, Szoboszlai Dominikot is pályára küldve.

Rögvest agresszívabbak lettek a „vörösök”, és a 90. percben pontot tudtak tenni a találkozó végére. Luis Díaz zseniális gólpasszt adott Diego Jotának, aki nagyon kicsi szögből, a kapus lába között lőtte be a kapuba a labdát. 0–2

Ezzel a győzelemmel egyelőre vissza tudta szerezni a Liverpool a tabella első helyét, az Arsenal azonban eggyel kevesebb mérkőzést játszott. Csütörtökön kiderül: a londoniak visszaveszik-e listavezetői pozíciójukat, ellenfelük a West Ham United lesz.

ANGOL PREMIER LEAGUE
19. FORDULÓ

Burnley–Liverpool 0–2
 (D. Núnez 6., Jota 90.)

Szóljon hozzá!