Bundesliga - 2023.12.16.

Szurkolói előtt ikszelt a Gladbach

A Borussia Mönchengladbach 2–2-es döntetlent játszott a Werder Bremennel a német labdarúgó Bundesliga 15. fordulójában.

Két középcsapat meccse került a forduló pénteki játéknapjára. A vendég Werder Bremen hamar vezetést szerzett: egy hosszú előreívelés után Rafael Borré tizenegy méterről, kapásból lőtt a bal alsóba – Moritz Nicolas csak beleütni tudott.

A hazai szurkolók nem sokkal ezután tiltakozó akcióba kezdtek. A Német Futballiga klubjai hétfőn egyszerű többség mellett úgy döntöttek: lehetővé teszik egy nagybefektető beszállását a DFL-be – a Gladbach kemény magja emiatt csokoládépénzekkel árasztotta el a pályát.

A rendezők ezután húsvétvasárnap reggelét idéző csokoládégyűjtésbe kezdtek a gyepen – igaz, a tojás alakú csokoládék ezúttal hiányoztak –, majd öt perc kényszerszünet után folytatódhatott a játék.

A Mönchenglabach a szünet előtt egyenlített: beszorult a kapuja elé a Bremen, majd Rocco Reitz tizenötről a jobb alsóba küldte a labdát.

A második félidő elején, kontratámadás nyomán Reitz újra betalált, a meccset viszont nem tudta megnyerni a Bremen: egy kapushiba miatt egy balról érkező beadás után Justin Njinmah és Marvin Ducksch összehozta a második vendégtalálatot. 2–2

NÉMET BUNDESLIGA
15. FORDULÓ, pénteki mérkőzés
Mönchengladbach–Werder Bremen 2–2 (Reitz 45., 49., ill. Borré 7., Ducksch 76.)

Szóljon hozzá!