Liga BBVA - 2023.12.24.

Zsinórban 15. hazai meccsén maradt veretlen az Atlético Madrid

Egymás után 15. hazai mérkőzésén nem kapott ki az Atlético Madrid, amely emberhátrányban is 1–0-ra nyert a Sevilla ellen a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 4. fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásán.

A nemrég ismét edzőt váltó Sevilla Diego Alonsóval produkált pocsék sorozatát hét közben, a Granada elleni idegenbeli 3–0-s sikerrel tudta megtörni. A már Quique Sánchez Flores irányította andalúz csapatra azonban karácsony előtt komoly erőpróba várt, hiszen ahhoz az Atlético Madridhoz látogattak, amely a mérkőzést megelőző 14 hazai meccsén veretlen maradt (11 győzelem, három döntetlen).

Diego Simeonéék pedig az első félidőben igazolták is, hogy ők a mérkőzés esélyesei, de sok nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni Antoine Griezmannék. Nem úgy a második félidőben, a „matracosok” szakvezetője ugyanis remek érzékkel küldte pályára a szünet után Ángel Correát és Marcos Llorentét, utóbbi ugyanis egy perc elteltével megszerezte a vezetést a madridiaknak.

A hátrány ellenére sem lett sokkal támadóbb a folytatásban a Sevilla, sőt, az Atleti közel állt a második gólhoz is, de az utolsó 20 percet emberhátrányban kellett lejátszania a vendéglátónak, ugyanis a török védő, Caglar Söyüncü a 70. percben hátulról letalpalta Lucas Ocampost, ezért azonnali piros lapot kapott.

Az Atletinek viszont ez is belefért, s az 1–0-s sikerrel15 meccsesre növelte hazai veretlenségi sorozatát.

SPANYOL LA LIGA
A 4. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS

Atlético Madrid–Sevilla 1–0 (M. Llorente 47.)
Kiállítva: Söyüncü (70., Atlético Madrid)

Szóljon hozzá!